MasterChef: Paahdettu gazpacho, auracreme ja meiramisorbetti – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps1_annos_joni_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.

Meiramisorbet

  • Kourallinen tuoretta meiramia
  • 3 dl Sokeria
  • 3 dl Vettä

Gazpacho

  • 4 kpl Tomaattia
  • 1 kpl Paprika
  • 1 kpl Punasipulia
  • 1 kpl Valkosipulin kynsi
  • 2 kpl Tuoretta chiliä
  • Sokeria
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Punaviinietikkaa
  • Oliiviöljyä

Aurajuustocreme

  • 2 dl Kermaa
  • 100 g Aurajuustoa

Valmistusohje

Laita vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kunnes sokeri on liuennut. Aja tuore meirami tehosekoittimessa pienen vesimäärän kanssa ja siivilöi sorbetmassaan.

Kaada hieman jäähtyneenä jäätelökoneeseen. Paahda paprika, tomaatti, valkosipuli ja chili grillissä. Aja grillatut vihannekset tehosekoittimessa tasaiseksi etikan, öljyn ja mausteiden kanssa, tarkista maku. Laita jääkaappiin vetäytymään.

Aja aurajuusto tasaiseksi massaksi kutterissa. Vatkaa kerma kiinteäksi, mutta ei vaahdoksi ja lisää auratahna sekaan. Halutessasi voit laitta massan sifoniin valmiiksi tarjoilua varten.

Renssaa kanannahka ja leikkaa nahkasta suikaleita. Friteeraa nahkasuikaleet rapeiksi ja lisää annoksen päälle mauksi ja koristeeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.