MasterChef: Kana-suklaaraita – Oscarin resepti
MasterChef Suomi -kauden starttijaksossa tehtiin annos mysteeriboksin sisällöstä.
Ainekset
- 2 kpl Broilerin rintafileetä
- 3 kpl Tomaattia
- 1 rkl Suolaa
- 1,5 rkl Sokeria
- 1 dl Appelsiinin mehua
- 10 g Tumma suklaata
- 10 g Kookoksen lihaa
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 5 rkl Valkoviinietikkaa
- 1 dl Vehnäjauhoja
- 1 tl Juustokuminaa
- 1 tl Mustapippuria
Valmistusohje
eikkaa tomaatit ja poista kannat. Leikkaa kookoksesta hedelmäliha ja lisää se leikattujen tomaattien, juustokuminan ja oliiviöljyn kanssa kattilaan.
Paista täydellä lämmöllä noin 5-7 minuuttia niin, että tomaatin pinta ruskistuu hieman. Lisää paistetut tomaatit ja kookos tehosekoittimeen. Lisää vehnäjauhot, osa valkoviinietikasta, oliiviöljyä, suola ja sokeri tehosekoittimeen, ja aja tasaiseksi.
Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää appelsiininmehu. Siirrä suklaaseos pursotinpussiin.
Mausta kananrinta suolalla ja pippurilla. Paista oliiviöljyssä pannulla. Lisää pannuun valkoviinietikkaa. Kääntele kanaa pannulla niin, että ruskistuneet pinnat saavat makua ja kosteutta valkoviinietikasta.
Laita tomaattikastiketta keskelle lautasta, lisää kastikkeen päälle palat kananrintaa ja pursota viiva appelsiinisuklaata kastikkeen ja broilerin päälle. Koristele chilillä, meiramilla sekä kookoksella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku