Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Joulun Zen-puuro, Sannan resepti

MasterChef24 joulu EPS01 sanna
Julkaistu 03.12.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan joulujakson resepti.

Luumukisseli

  • 1 pussi kuivattuja kivettomia luumuja
  • 0,5 l vettä
  • 1 ½ rkl perunajauhoja + 2 rkl vettä
  • 1 kanelitanko

Omenalisuke

  • 1 omena
  • 2 rkl mustaviinimarjamehua
  • 1 kanelitanko
  • 2 neilikkaa
  • 2 tähtianista
  • hunajaa

Granola

  • pähkinöitä rouhittuna (hassel-, macadamia- cashewpähkinöitä)
  • paahda pähkinöitä kuumalla pannulla, varo etteivät ne kärähdä

Valmistusohje

Riisipuuro keitetty kookosmaitoon, maustettu suolalla. 

Luumukisseli: Kiehauta vesi, luumut ja kanelitanko. Sekoita perunajauhot ja vesi. Kaada ohuena nauhana, kunnes kiisseli sakenee. Anna kuplahtaa, älä keitä enää.

Omenalisuke: Kiehauta mustaviinimarjamehu, kanelitanko, neilikka, tähtianis ja hunaja. Kuori ja lohko omenat, keitä al dente -kypsiksi glögiseoksessa

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit