MasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Kampasimpukat
- 3 kpl kampasimpukkaa
- 1 kynsi valkosipulia
- 3 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
Raikas omenasalaatti
- 2 kpl vihreää omenaa
- 2 kpl sitruunaa
- 3 rkl tomusokeria
Kampasimpukkakastike
- 0,5 dl kuohukermaa
- 2 kpl kananmuna keltuaista
- 2 kpl limeä
- 7 kpl kampasimpukkaa
- 1 kynsi valkosipulia
- 4 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl pippuria
- 1 kpl makea sipuli
Valmistusohje
Valmista ensimmäisenä kampasimpukka kastike. Lämmitä paistinpannu, kuullota makea sipuli ja murskattu valkosipulin kynsi rypsiöljyssä. Lisää voi ja lämitä pannu pannu kuumaksi, lisää suola ja pipuri, paista kampasimpukat 1 min per puoli. Ota sivuun. Lisää korkeaan kulhoon kananmunan keltuaiset, kuohukerma, limetin mehut ja aja sauvasekoittimella sileäksi. Siivilöi kastike ja kaada sifoniin. Kastike tarjoillaan sifonissa ( 2 patruunaa).
Siivuta vihreä omena mandoliinilla 2 mm tikuiksi. Keitä tomusokeri ja sitruunan mehu, kastikkeeksi. Liota omenatikut liemessä ja valuta ylimääräinen pois.
Lämmitä pannu kuumaksi, kuullota valkosipuli öljyssä ja lisää suola. Lisää voi ja paista kampasimpukat 1 min per puoli.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka