MUSTIKKAKOMPOTTI: Kiehauta kasarissa mustikat, lisää glukoosisiirappi sekä agavesiirappi ja anna hieman keittyä kokoon. Lisää mausteet ja hauduta vielä hetki, kunnes saat halutun paksuuden kompottiin.
KANELIBASILIKAJÄÄTELÖ: Pese kanelibasilika, laita lehdet, sekä puoli desilitraa kondensoitua maitoa blenderiin. Soseuta.
Kuumenna kattilassa kuohukerma, kondensoitu maito sekä kananmunakeltuaiset koko ajan sekoittaen. Seos ei saa kiehua, ettei keltuaiset juoksetu. Lisää mausteet ja laita seos jäätelökoneeseen. Aja jäätelöksi.
MUSTIKKAPITSI: Laita kastikepulloon mustikoiden mehua, vesi sekä vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi ja paista keskilämmöllä, kunnes pannulta haihtuu vesi ja jäljelle jää mustikkapitsi.
Ripottele paistamisen loppuvaiheessa vaniljasokeria pinnalle.
Kokoa annos.