Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Kuhaa ja sieniä – Punainen joukkue

MasterChef_Suomi_2023_eps8_annos_PUNAISET_kuva_juuli_aschan_PÄÄRUOKA_02
Julkaistu 28.03.2023 20:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.

Ainekset

  • 350 g Kuhaa ruodottamana fileenä
  • 2 dl Voita
  • 0,5 dl Rypsiöljyä
  • 3 dl Tuoreita sieniä
  • 3 dl Pinaattia
  • 5 dl Kalalientä
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 dl Maitoa
  • 2 tl Suolaa
  • 2 rkl Vettä

Valmistusohje

Suolaa kuhafileet. Paista pannulla öljyssä nahkapuolelta rapeaksi, niin että kala jää meheväksi. Lisää pannulle voita ja valele kalan pintaa sulaneella voilla. Mausta vielä tarvittaessa suolalla.

Sekoita 2 rkl vettä ja 1 dl voita pannulla. Lisää sienet ja paista kevyesti niin että ne lämpiävät, mutta säilyttävät silti muotonsa. Laita suolaa maun mukaan.

Paista pinaatti valkosipuliöljyssä pannulla nopeasti ja mausta suolalla.

Keitä kalalientä ja valkoviiniä kasaan pannulla. Lisää maito sekä voi sauvasekoittimella vaahdottaen ja mausta tarvittaessa suolalla.

Annostele lautaselle pinaatti, sienet ja kala sekä kastike.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef