MasterChef: Kuhaa kolmella tapaa – Danin resepti

mc_eps13_annos_Dani_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kisattiin kaksintaistelussa ammattilaista vastaan.

Raaka-aine & määrä

  • 1 kokonainen kuha
  • 100 g maa-artisokka
  • 2 hunajanaurista
  • 3 salottisipulia
  • 100 g kuusi
  • 50 g kuningasrapu
  • 4 dl kuohukerma
  • 500 g voi
  • koristeluun ruusua, mesiangervoa
  • 50 g raparperi

Valmistusohje

Tee ruskeavoi. Grillaa kuningasravun jalat ja sipulit. Rensaa kuha ja ota posket. Aloita kastike liemi sipulilla, kalan rangalla ja kuningasravun kuorilla. Säästä liha.

Paahda maa-artisokat, ja tee pyree kermasta ja voista. Grillaa osa paahdetuista maa-artisokista.

Savusta kuusella kuhafileet ja posket ja kypsennä ruskeassa voissa.

Kypsennä kuha ceviche etikalla, suolalla ja kuusiöljyllä.

Leikkaa mandoliinilla hunajanauris ja pikkelöi 1-2-3 liemellä.

Friteeraa jäkälä ja mausta tryffelillä ja suolalla.

Siivilöi kastike ja jatka kermalla. Poraa lopuksi sauvasekoittimella voi joukkoon, leikkaa ravunlihat ja mäti kuppiin ja viimeistele kastike kuusiöljyn kanssa.

Koristele annos ruusulla ja mesiangervolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!