MasterChef: Kuhaa kolmella tapaa – Danin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 13. jaksossa kisattiin kaksintaistelussa ammattilaista vastaan.
Raaka-aine & määrä
- 1 kokonainen kuha
- 100 g maa-artisokka
- 2 hunajanaurista
- 3 salottisipulia
- 100 g kuusi
- 50 g kuningasrapu
- 4 dl kuohukerma
- 500 g voi
- koristeluun ruusua, mesiangervoa
- 50 g raparperi
Valmistusohje
Tee ruskeavoi. Grillaa kuningasravun jalat ja sipulit. Rensaa kuha ja ota posket. Aloita kastike liemi sipulilla, kalan rangalla ja kuningasravun kuorilla. Säästä liha.
Paahda maa-artisokat, ja tee pyree kermasta ja voista. Grillaa osa paahdetuista maa-artisokista.
Savusta kuusella kuhafileet ja posket ja kypsennä ruskeassa voissa.
Kypsennä kuha ceviche etikalla, suolalla ja kuusiöljyllä.
Leikkaa mandoliinilla hunajanauris ja pikkelöi 1-2-3 liemellä.
Friteeraa jäkälä ja mausta tryffelillä ja suolalla.
Siivilöi kastike ja jatka kermalla. Poraa lopuksi sauvasekoittimella voi joukkoon, leikkaa ravunlihat ja mäti kuppiin ja viimeistele kastike kuusiöljyn kanssa.
Koristele annos ruusulla ja mesiangervolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka