MasterChef Suomi: Paistettua lohta hernepyreellä, brokkolia, porkkanaa, raparperichutney, voikuohuviinikastike ja yrttiöljy, Jan
MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.
Ainekset
- 160 g lohifileetä
- 50 g tuoreita herneitä
- 50 g brokkolia
- 2 naattiporkkanaa
- 50 g voita
- 50 g kermaa
- 6 cl kuohuviiniä
- kourallinen salviaa
- 2 timjaminoksaa
Valmistusohje
VALMISTUS: Paista lohi kuumalla pannulla aluksia oliiviöljyssä nahkapuoli pannua vasten. Mausta suolalla ja pippurilla. Käännä, kun noin 75 % kalasta on kypsä. Paista nopeasti toinen puoli. Lisää lopuksi voita, timjamia ja valkosipulia. ”Lutkuta” voilla lohi ja jätä lepäämään.
Keitä vihannekset nopeasti ja ota sivuun niin, että on vielä rapsakoita.
Hernepyreeseen keitä herneet voissa ja tilkassa vettä. Lopuksi mausta ja aja sileäksi tai raffiksi. Lisää joukkoon tuoretta minttua maun mukaan.
Kuullosta sipuli kasarissa viinin kanssa ja hauduta alkoholi pois. Lisää kerma ja voinokareet ja aja sauvasekoittimella kuohkeaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti