MasterChef: Siikaa ja samppanjaa – Jennyn resepti

mc_eps9_annos_jenny_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Ainekset

  • nippu tilliä
  • 1 dl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • muutama minipurjo, suolaa ja öljyä
  • pikkeliliemi (etikka, sokeri, vesi)
  • 2 retiisiä
  • 1 omena
  • pala kurkkua
  • 1 selleri
  • 2 salottisipulia
  • kalanperkeet
  • voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kuohuvaa
  • nahallinen ja ruodoton siikafile
  • valkosipulia
  • herneenversoja koristeeksi

Valmistusohje

Paahda uunissa miedolla lämmöllä tilliä, murenna kuiva tilli sokerin ja suolan joukkoon ja hiero kalan päälle koko seos. Laita kala kylmään marinoitumaan.

Paahda minipurjot uunissa suolan ja öljyn kanssa.

Tee pikkelöintiliemi etikasta, sokerista ja vedestä. Vedä retiisit, kurkut ja omena mandoliinilla ohueksi ja lisää pikkeliliemeen.

Paahda sellerit, sipulit, kalanroippeet, suolaa, voita kattilassa. Lisää vettä ja tarkista suola. Käytä kalalientä pohjana kastikkeelle. Lisää kasarissa liemeen kermaa ja voita. Lisää lopuksi kuohuva ja tarkista maku.

Paloittele siikafilee pariin osaan ja paista voissa, jossa on pari valkosipulin kynttä. Paista nahka alaspäin. kullanruskeaksi ja rapeaksi.

Laita lautaselle purjot, kalan palat, ja pikkelivihannekset. Lisää päälle herneenversoja koristeeksi ja lisää tarjoiltaessa kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.