MasterChef: Taskuraputartar – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 60 g Taskuravun lihaa
- 20 g Tuoretta tilliä
- 20 g Tuoretta ruohosipulia
- Timjamin oksa
- 1 Sipuli
- 1 Selleri
- 1 Kurkku
- 1 Kiivi
- 2 dl maitoa
- 80 g Smetanaa
- 2 rkl tuorejuustoa
Valmistusohje
Kuori rapu ja irrota siitä liha. Mausta suolalla.
SALAATTI: Leikkaa kurkku, selleri ja kiivi pieneksi kuutioksi, lisää tuorejuusto ja mausta sitruunamehulla sekä suolalla.
RAPUKREEMI: Vaahdota smetana. Lisää joukkoon hienoksi leikattu ruohosipuli ja ravun ruskea liha. Mausta suolalla.
VAAHTO: Lämmitä maito kattilassa ja lisää joukkoon sipuli ja timjami. Anna uuttua sivussa hetken aikaa. Siivilöi maito ja lisää hyppysellinen lesitiiniä ja aja sauvasekoittimella vaahto maidon päälle.
Kokoa annos asettamalla tartar-muotti lautaselle. Lusikoi alle kuutiosalaatti ja päälle suolalla maustettu ravunliha. Pursota päälle rapukreemi ja lusikoi vaahto. Koristele annos mädillä ja kukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku