MasterChef: Täytetty munakoiso – Ellan resepti

mc_eps1_annos_ella_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 chili
  • 3 isoa tomaattia
  • 2 tl jeeraa
  • 2 tl korianterijauhetta
  • 1tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuri
  • loraus punaviinietikkaa
  • loraus soijakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • suolaa
  • 1 prk kikherneitä
  • suolaa, paprikajauhetta ja cayennepippuri
  • oliiviöljy
  • 2 dl turkkilaista jugurttia
  • 1/2 kurkku
  • kourallinen minttua
  • 1 sitruunanmehu
  • suolaa
  • päälle fetaa
  • manteleita

Valmistusohje

Puolita munakoisot, tee pintaan viiltoja ja sivele öljyllä ja paista 225 asteisessa uunissa 25 min kunnes pehmeitä.

Pilko sipulit, chili ja tomaatit, lisää jeera, korianteri, paprikajauhe, cayennepippuri, punaviinietikka, soijakastike, sokeri ja suola hauduta miedolla lämmöllä noin 25 min.

Huuhtele kikherneet, laita pellille ja mausta öljyllä, cayennepippurilla ja suolalla. Paahda uunissa 220 noin 25 min, jos herneet rupeavat räjähtelemään laita päälle leivinpaperi.

Raasta kurkku ja puristele ylimääräinen vesi pois. Hienonna minttu. Sekoita minttu, jugurtti, kurkku ja sitruunan mehu.

Kaavi munakoisosta sisus tomaattikastikkeen joukkoon, sekoita, ja lisää täyte takaisin munakoison kuoreen, murustele feta päälle ja paahda vielä 5-10 min kunnes feta saa väriä.

Paahda manteleita kuivalla pannulla kunnes saavat väriä ja rouhi veitsellä.

Tarjoile paahdettujen kikherneiden, juguttikastikkeen, yrttien ja syötävien kukkien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!