MasterChef: Luumuglaseerattua kukkakaalia ja intensiivistä sienilientä – Harmaan joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 1 kukkakaali
Luumuglaze
- 2 dl luumumehua
- 50 g kuivattu luumua
- Sherryetikkaa
Sieniliemi
- 1 lt sienilientä
- 4 kpl mustan valkosipulin kynttä
- 1 kokonainen valkosipuli
- 20 g inkivääri
- Sherryetikkaa
- 1 dl soijaa
- 1 kpl kuivattu chili
Marinoitu kanttarelli
- 30 g kantarellia
- 0,5 dl 1-2-3 liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
- Soijaa
- Rypsiöljyä
- Suolaa
- Sieniketsuppia
- 100 g herkkusieniä
- 1 kpl shalottisipuli
- 4 kpl valkosipulin kynttä
- Rypsiöljyä
- Sherryetikkaa
- Soijakastiketta
- Pikkelöity luumu
- 3 kpl luumua
- 1-2-3 Liemi
- Suolaa
Valmistusohje
Lohko kukkakaali ja laita paahtumaan 180 asteiseen uuniin. Paahda n. 20 minuuttia.
Laita sieniliemi keittymään kasaan ja lisää musta valkosipuli, valkosipuli, inkivääri, soijakastike, kuivattu chili ja sherryetikka.
Keitä pikkelöintiliemi(1-2-3) ja pikkelöi viipaloidut luumut. Valmista osasta lientä sienten marinadi lisäämällä soijaa ja rypsiöljy, sekä suolaa.
Valmista luumuglaze lisäämällä luumumehu, kuivattu luumu ja sherryetikka laakeaan kattilaan ja keitä kasaan. Keitä noin puoleen ja aja sileäksi sauvasekoittimella.
Valmista sieniketsuppi paistamalla sienet ja sipulit ruskeaksi. Lisää etikka ja soija. Aja tehosekoittimessa krouviksi tahnaksi ja mausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"