MasterChef: Luumuglaseerattua kukkakaalia ja intensiivistä sienilientä – Harmaan joukkueen resepti
MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.
Ainekset
- 1 kukkakaali
Luumuglaze
- 2 dl luumumehua
- 50 g kuivattu luumua
- Sherryetikkaa
Sieniliemi
- 1 lt sienilientä
- 4 kpl mustan valkosipulin kynttä
- 1 kokonainen valkosipuli
- 20 g inkivääri
- Sherryetikkaa
- 1 dl soijaa
- 1 kpl kuivattu chili
Marinoitu kanttarelli
- 30 g kantarellia
- 0,5 dl 1-2-3 liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
- Soijaa
- Rypsiöljyä
- Suolaa
- Sieniketsuppia
- 100 g herkkusieniä
- 1 kpl shalottisipuli
- 4 kpl valkosipulin kynttä
- Rypsiöljyä
- Sherryetikkaa
- Soijakastiketta
- Pikkelöity luumu
- 3 kpl luumua
- 1-2-3 Liemi
- Suolaa
Valmistusohje
Lohko kukkakaali ja laita paahtumaan 180 asteiseen uuniin. Paahda n. 20 minuuttia.
Laita sieniliemi keittymään kasaan ja lisää musta valkosipuli, valkosipuli, inkivääri, soijakastike, kuivattu chili ja sherryetikka.
Keitä pikkelöintiliemi(1-2-3) ja pikkelöi viipaloidut luumut. Valmista osasta lientä sienten marinadi lisäämällä soijaa ja rypsiöljy, sekä suolaa.
Valmista luumuglaze lisäämällä luumumehu, kuivattu luumu ja sherryetikka laakeaan kattilaan ja keitä kasaan. Keitä noin puoleen ja aja sileäksi sauvasekoittimella.
Valmista sieniketsuppi paistamalla sienet ja sipulit ruskeaksi. Lisää etikka ja soija. Aja tehosekoittimessa krouviksi tahnaksi ja mausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Anun lohipiirakka
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Mokkapalamutakakku