MasterChef: Luumuglaseerattua kukkakaalia ja intensiivistä sienilientä – Harmaan joukkueen resepti

masterchef luumu

MasterChef Suomi: Professionals -kauden toisessa jaksossa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin vegaaninen menu.

Ainekset

  • 1 kukkakaali

Luumuglaze

  • 2 dl luumumehua
  • 50 g kuivattu luumua
  • Sherryetikkaa

Sieniliemi

  • 1 lt sienilientä
  • 4 kpl mustan valkosipulin kynttä
  • 1 kokonainen valkosipuli
  • 20 g inkivääri
  • Sherryetikkaa
  • 1 dl soijaa
  • 1 kpl kuivattu chili

Marinoitu kanttarelli

  • 30 g kantarellia
  • 0,5 dl 1-2-3 liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
  • Soijaa
  • Rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Sieniketsuppia
  • 100 g herkkusieniä
  • 1 kpl shalottisipuli
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  • Rypsiöljyä
  • Sherryetikkaa
  • Soijakastiketta
  • Pikkelöity luumu
  • 3 kpl luumua
  • 1-2-3 Liemi
  • Suolaa

Valmistusohje

Lohko kukkakaali ja laita paahtumaan 180 asteiseen uuniin. Paahda n. 20 minuuttia.

Laita sieniliemi keittymään kasaan ja lisää musta valkosipuli, valkosipuli, inkivääri, soijakastike, kuivattu chili ja sherryetikka.

Keitä pikkelöintiliemi(1-2-3) ja pikkelöi viipaloidut luumut. Valmista osasta lientä sienten marinadi lisäämällä soijaa ja rypsiöljy, sekä suolaa.

Valmista luumuglaze lisäämällä luumumehu, kuivattu luumu ja sherryetikka laakeaan kattilaan ja keitä kasaan. Keitä noin puoleen ja aja sileäksi sauvasekoittimella.

Valmista sieniketsuppi paistamalla sienet ja sipulit ruskeaksi. Lisää etikka ja soija. Aja tehosekoittimessa krouviksi tahnaksi ja mausta.

Parhaat ruokaohjelmat