MasterChef: Kurpitsaa aasialaisittain – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.
Ainekset
- 2 kpl Sitruunaruoho
- 3 valkosipulin kynttä
- inkivääriä
- 1 chili
- 2 kpl salottisipuli
- 2 rkl sokeri
- 3 rkl soija
- 4 dl kookosmaito
- kafir limen lehtiä
- 1 lime mehu
- 1 myskikurpitsa
- 100 g jauho
- 6 rkl vettä (voi korvata kookosmaidolla)
- 2 rkl öljy
- suola
- 1 kurkku
- vihreitä pitkiä papuja
- minttua
- korianteria
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl sokeria
- 1 lime mehu
- 1 salottisipuli
- inkivääriä
- valkosipulia
Valmistusohje
Leikkaa currun aineet pieniksi ja laita blenderiin. pyöritä tahnamaiseksi. Freesaa tahnaa pannulle öljyssä. Lisää kookosmaito ja hauduta 20min. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja paista kuumalla grillillä tai parilapannulla jotta kurpitsa saa pintaan väriä. Leikkaa kuutioiksi ja lisää currun joukkoon kypsymään loppuun.
Sekoita leivän aineet yhteen ja tee taikina joka juuri ja juuri irtoaa sormista. Laita kelmuun vetäytymään. Paista lopuksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä.
Leikkaa kurkku pieniksi tikuiksi. Lisää pavut. Sekoita muista aineksista (ei yrtit) morttelissä tahna ja mausta kurrku sekä pavut. Lisää lopuksi yrtit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku