MasterChef: Kurpitsaa aasialaisittain – Ollin resepti

mc_eps12_annos_keltainen_pari_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.

Ainekset

  • 2 kpl Sitruunaruoho
  • 3 valkosipulin kynttä
  • inkivääriä
  • 1 chili
  • 2 kpl salottisipuli
  • 2 rkl sokeri
  • 3 rkl soija
  • 4 dl kookosmaito
  • kafir limen lehtiä
  • 1 lime mehu
  • 1 myskikurpitsa
  • 100 g jauho
  • 6 rkl vettä (voi korvata kookosmaidolla)
  • 2 rkl öljy
  • suola
  • 1 kurkku
  • vihreitä pitkiä papuja
  • minttua
  • korianteria
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 lime mehu
  • 1 salottisipuli
  • inkivääriä
  • valkosipulia

Valmistusohje

Leikkaa currun aineet pieniksi ja laita blenderiin. pyöritä tahnamaiseksi. Freesaa tahnaa pannulle öljyssä. Lisää kookosmaito ja hauduta 20min. Leikkaa kurpitsa viipaleiksi ja paista kuumalla grillillä tai parilapannulla jotta kurpitsa saa pintaan väriä. Leikkaa kuutioiksi ja lisää currun joukkoon kypsymään loppuun.

Sekoita leivän aineet yhteen ja tee taikina joka juuri ja juuri irtoaa sormista. Laita kelmuun vetäytymään. Paista lopuksi kuumalla pannulla tilkassa öljyä.

Leikkaa kurkku pieniksi tikuiksi. Lisää pavut. Sekoita muista aineksista (ei yrtit) morttelissä tahna ja mausta kurrku sekä pavut. Lisää lopuksi yrtit. 

Parhaat ruokaohjelmat