MasterChef: Kuningatar – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps4_annos_MATIAS_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • 400 g vadelmia
  • 100 g keltuaista
  • 150 g creme fraichea
  • 100 g sokeria
  • 8 kpl liivatetta
  • 400 g kermaa
  • 0,5 l pakastemustikoita
  • 1 dl vettä
  • 100 g hillosokeria
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 200 g sokeria
  • 6 kpl keltuaista
  • 250 g kermaa
  • 250 g maitoa
  • 75 g sokeria
  • 100 g keltuaisia
  • 400 g vadelmia
  • 200 g mustikoita

Valmistusohje

Kypsennä keltuaiset, creme fraiche ja sokeri 83 asteeseen. Lisää liotettu liivate. Aja tehosekoittimessa vadelmien kanssa. Siivilöi ja lisää kevyesti vatkattu kerma. Laita muottiin mustikkasydämen kanssa.

Keitä mustikoita hillosokerin kanssa 15min. Siivilöi pellille ja jäähdytä. Stanssaa moussen sisään.

Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Nypi voi vehnäjauhon joukkoon ja sekoita. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes kypsä. Stanssaa moussen alle. Murusta loput crumbleksi jäätelön alle.

Kypsennä kerma, maito, sokeri ja keltuainen 83 asteeseen. Aja tehosekoittimessa marjojen kanssa ja laita jäätelökoneeseen tekeytymään.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!