Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Kuningatar – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps4_annos_MATIAS_kuva_juuli_aschan_002
Julkaistu 28.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • 400 g vadelmia
  • 100 g keltuaista
  • 150 g creme fraichea
  • 100 g sokeria
  • 8 kpl liivatetta
  • 400 g kermaa
  • 0,5 l pakastemustikoita
  • 1 dl vettä
  • 100 g hillosokeria
  • 500 g vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 200 g sokeria
  • 6 kpl keltuaista
  • 250 g kermaa
  • 250 g maitoa
  • 75 g sokeria
  • 100 g keltuaisia
  • 400 g vadelmia
  • 200 g mustikoita

Valmistusohje

Kypsennä keltuaiset, creme fraiche ja sokeri 83 asteeseen. Lisää liotettu liivate. Aja tehosekoittimessa vadelmien kanssa. Siivilöi ja lisää kevyesti vatkattu kerma. Laita muottiin mustikkasydämen kanssa.

Keitä mustikoita hillosokerin kanssa 15min. Siivilöi pellille ja jäähdytä. Stanssaa moussen sisään.

Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Nypi voi vehnäjauhon joukkoon ja sekoita. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes kypsä. Stanssaa moussen alle. Murusta loput crumbleksi jäätelön alle.

Kypsennä kerma, maito, sokeri ja keltuainen 83 asteeseen. Aja tehosekoittimessa marjojen kanssa ja laita jäätelökoneeseen tekeytymään.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef