MasterChef: Kuningatar – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.
Ainekset
- 400 g vadelmia
- 100 g keltuaista
- 150 g creme fraichea
- 100 g sokeria
- 8 kpl liivatetta
- 400 g kermaa
- 0,5 l pakastemustikoita
- 1 dl vettä
- 100 g hillosokeria
- 500 g vehnäjauhoja
- 250 g voita
- 200 g sokeria
- 6 kpl keltuaista
- 250 g kermaa
- 250 g maitoa
- 75 g sokeria
- 100 g keltuaisia
- 400 g vadelmia
- 200 g mustikoita
Valmistusohje
Kypsennä keltuaiset, creme fraiche ja sokeri 83 asteeseen. Lisää liotettu liivate. Aja tehosekoittimessa vadelmien kanssa. Siivilöi ja lisää kevyesti vatkattu kerma. Laita muottiin mustikkasydämen kanssa.
Keitä mustikoita hillosokerin kanssa 15min. Siivilöi pellille ja jäähdytä. Stanssaa moussen sisään.
Vaahdota sokeri ja keltuaiset. Nypi voi vehnäjauhon joukkoon ja sekoita. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes kypsä. Stanssaa moussen alle. Murusta loput crumbleksi jäätelön alle.
Kypsennä kerma, maito, sokeri ja keltuainen 83 asteeseen. Aja tehosekoittimessa marjojen kanssa ja laita jäätelökoneeseen tekeytymään.
Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno