MasterChef Suomi: Spanakopita, Nean resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat valmistivat taikinakuoreen leivotut annokset.
Ainekset
- 500 g vehnäjauhoa
- 1-2 dl rypsiöljyä
- 0,5 tl Meiran hienoa merisuolaa
- 1-3 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 400 g lehtikaalia
- 2 Pirkka Parhaat kananmunaa
- 150 g ricottaa
- 1 dl raastettua pecorino-juustoa
- 1 ruukku persiljaa
- 1 ruukku valkosipuliruohoa
- 1 ruukku minttua
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 sitruunan mehu
- Hienoa merisuolaa
- Pippuria
- 1 rkl voita
- 2 tl seesaminsiemeniä
- 1 kurkku
- 500 g kreikkalaista jogurttia
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ tl hieno merisuolaa
- 1 sitruunan mehu
- 6 kpl erivärisiä kirsikkatomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl persiljaa
- 2 tl oreganoa
Valmistusohje
Sekoita filotaikina yleiskoneen taikinakoukulla. Lisää vettä kunnes taikinasta muodostuu kiinteä ja pehmeä taikinapallo. Sivele taikinapallo öljyllä ja jätä lepäämään.
Ryöppää lehtikaali kiehuvassa vedessä. Poista kovat varret ja hienonna silpuksi. Lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja loput ainekset.
Jaa levännyt taikina kahteen osaan ja kauli ohueksi öljytyllä alustalla. Venytä taikinaa lähes läpinäkyväksi. Täytä taikinalevy täytteellä ja kääri rullaksi. Kiepauta rulla ympyräksi. Voitele voisulalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Raasta kurkku ja sekoita joukkoon suola. Valuta kurkkua kuituliinalla ylimääräisen nesteen poistamiseksi. Hienonna valkosipuli. Sekoita ainekset keskenään.
Hienonna yrtit ja sekoita ne sitruunamehuun. Lisää öljy samalla vispaten jotta vinegretti emulsoituu. Lisää puolitetut tomaatit.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka