MasterChef: Limesorbetti ja panncotta – Niklaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.
Ainekset
- 5 dl Kerma
- 2 dl Maito
- 3 kpl Liivatelehti
- 4 dl Sokeria
- 3 dl Limemehua
- 3 dl Kookoskermaa
- 3 dl Vehnäjauhoja
- 2 rkl Sake
- 1 kpl Vanilijatanko
Valmistusohje
Kuumenna kattilassa 2dl vettä ja 2dl sokeria. Lisää lopuksi 2dl limen mehua. Laita seos jäätelökoneeseen. Lisää sekaan 2rkl sakea. Odota, että seos sakenee. Kuumenna kattilassa kerma, maito ja 2dl sokeria. Sekoita joukkoon liivatteet. Mausta vanilijalla. Laita massa silikonimuotteihin.
Sekoita kookoskerma, vehnäjauho, 2dl sokeria ja 100g voita tasaiseksi massaksi. Paista uunissa ruskeaksi. Hakkaa grumbleksi pallovispilällä. Kuumenna kattilassa 1dl limemehua 1dl sokeria ja 0,5dl vettä. Lisää joukkoon 2tl agaragaria. Värjää vihreällä elintarvikevärillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku