MasterChef: Lohta ja juureksia – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.
Ainekset
- n. 150 g kirjolohi file
- 3 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl voita
- 1 rkl suolaa
- 1 kpl porkkana
- 1 dl hunaja
- 3 dl vettä
- 2 kpl palsternakka
- 1 rkl suola
- 1 kpl retiisi
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl valkoviinietikka
- 2 dl kalaliemi
- 2 dl valkoviini
- 2 rkl oita
- 2 kpl laakerinlehti
- 2 kpl salottisipuli
- 5 kpl valkopippuri
- 1 valkosipulin kynsi
- 3 rkl sitruuna etikkaa
Valmistusohje
LOHI: Suolaa lohi kevyesti laita jääkaappiin maustumaan kun valmistat muut komponentit. Paista lohen nahkapuoli rypsiöljyssä nahka rapeaksi. lisää voi ja lusikoi sulanutta voita jatkuvasti kunnes kalan sisälämpötila 42 c.
HUNAJAPORKKANA: Leikkaa porkkanat pitkittäin mandoliinilla 1 mm paksuisiksi siivuiksi. Keitä vedessä ja hunajssa kunnes napakoita. Kääri rullalle ja paahda toholla pintaan paahto.
PIKKELÖIDYT RETIISIT: Valmista pikkeliliemi kiehauttamalla kaikki ainekset. lisää mandoliinilla ohueksi leikatut retiisit ja laitta jääkaappiin maustumaan.
PAAHDETTU PALSTERNAKKAPYRE: Leikkaa palsternakka kiekoiksi. Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes paahtuneet. n 15 min. Keitä kermassa 5 min ja tee blenderissä pyreeksi. Läviköi samettiseksi ja lisää pursotinpussiin.
HERNEENVERSOT: Laita herneenversot jääveteen ja lisää annokseen juuri ennen tarjoilua.
Keitä kalaiemi ja valkoviini kokoon. Lisää pannulle muut ainekset ja keitä noin 10 min. Voit lisätä halutessa myös yrttejä. Kaada siivilän läpi puhtaaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras