Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Timjamivoissa paahdettua broileria, Taijan resepti

MasterChef kausi 7  jakso 1 taija
Julkaistu 11.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden ensimmäisen jakson resepti.

Broileri

  • 2 kpl boilerin nahallista rintafilettä
  • 100 g voita
  • puntti timjamia
  • suolaa
  • mustapippuria

Samettinen artisokkapyree

  • 3 kpl artisokkaa
  • 2 pientä perunaa
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuohukermaa

Palsternakka

  • 1 iso palsternakka
  • voita

Kantarellit

  • 5 isoa kantarellia
  • voi
  • suolaa

Valmistusohje

BROILERI: Mausta broilerin nahallinen rintafilee suolalla ja mustapippurilla. Paista voissa timjamin kanssa
kuumalla pannulla fileeseen pinta noin 5 min per puoli, riippuen fileen paksuudesta. Siirrä sen jälkeen fileet leivinpaperille, jonka taitat kevyesti fileiden suojaksi, jotta pinta ei enää ruskistu, mutta filee kypsyy sisältä vähintään 70 asteiseksi.

SAMENTTINEN ARTISOKKAPYREE: Kuori artisokat ja perunat, laita kiehumaan suolaveteen. Soseuta sauvasekoittimella, lisää joukkoon voi ja lopuksi kuohukerma. Soseuta tasaiseksi ja lopuksi siivilöi sileäksi pyreeksi. Maista ja lisää lopuksi suola. Laita seos pursotinpussiin ja annostele lautaselle.

PALSTERNAKKA: Leikkaa kaksi samankokoista palsternakan palaa, joihin viilletään ohuet viillot vieri viereen. Laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen noin 10 min. Laita pannulle voi ja kypsennä palsternakkoihin kaunis ruskea pinta.

KANTTARELLIT: Revi kantarellit sormin rouheiksi paloiksi ja paista nopeasti pannulla väri. Mausta suolalla. Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit