MasterChef: Paahtopaisti-mäti tapas – Teemu V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan seitsemännessä jaksossa valmistettiin ei-niin-perinteinen makupari.
Kurpitsapohja
- 1 kpl myskikurpitsa
- 1 rkl hunaja
- 1 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 50 g goudaa
Paahtopaisti
- 200 g paahtopaistia
- 3 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 2 rkl voita
- 2 kpl valkosipulin kynsi
Muikunmätimousse
- 100 g muikunmätiä
- 2 dl maustamaton tuorejuusto
- 1 dl kuohukermaa
- 0,5 tl suolaa
Valmistusohje
KURPITSA: Leikkaa myskikurpitsasta 10 cm halkaisijaltaan, 1 cm paksuudeltaan olevia kiekkoja. mausta hunajalla, suolalla ja öljyllä. Paahda uunissa 200-asteessa 15 min, tai kunnes kypsä. Ota pois uunista ja raasta pinnalle goudaa.
Kuumenna pannu kuumaksi. Lisää valkosipuli ja voi, paista paahtopaistin pinnat ruskeaksi ja laita uuniin paahtumaan 220-asteeseen, kunnes sisälämpötila 55-astetta. Ota vetäytymään, kun jäähtynyt viipaloi ohueksi siivuiksi.
MÄTIMOUSSE: Vatkaa kerma kuohkeaksi. sekoita erillisessä kulhossa mäti ja tuorejuusto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma joukkoon ja kääntele massaksi. Anna maustua jääkaapissa 15 min. Siivilöi sileäksi ja kaada sifoniin. Hapota kahdella patruunalla.
KURPITSAN SIEMEN SUOLA: Paahda myskikurpitsan siemenet uunissa kunnes pinta paahtunut. Jauha mikserilla suolan kanssa hienoksi ja siivilöi.
ROSMARIINIÖLJY: Sekoita blenderissä 4 oksaa rosmariiniä ja 0.5 dl öljyä. Siivilöi.
ASETTELU: Aseta ensin paahdettu kurpitsa pohjalle, Lisää päälle siivua paahtopaistia rullana. Sifonilla päälle reilusti mätimoussea. Koristele kurpitsansiemen suolalla ja 3 tipalla rosmariiniöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku