MasterChef: Kesän grillatut mansikat – Petra V:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 5 dl mansikoita
- 1 dl glukoosisiirappia
- 1/2-1sitruuna
- 1 kananmunan valkuainen
- 1 dl sokeria
- 1 rlk voita
- 1/2 dl mantelia
- 4 oksaa timjamia
- hunajaa
Valmistusohje
Tee sorbetti lisäämällä 4 dl mansikoita blenderiin, lisää glukoosisiirappia ja sitruuna. Aja tasaiseksi. Vatkaa valkuainen ja lisää vielä blenderiin. Aja. Kaada massa jäätelökoneeseen.
Savusta kermavaahtoa noin 15 minuuttia. Muista pitää kermavaahto kylmässä. Mausta kermavaahto sokerilla ja vaniljalla. Laita kermavaahto sifoniin.
Leikkaa 1 mansikasta ohuita viipaleita. Grillaa muutamaa mansikkaa avotulella ja noin 5 mansikkaa foliossa hunajan ja timajamin kanssa. Jäähdytä. Kerää foliosta liemi talteen ja maista ja mausta hunajalla ja sitruunalla tarvittaessa.
Tee praliini sulattamalla sokeria pannulla. Lisää mantelit ja voi ja sekoita. Jäähdytä.
Tarjoile annos vaahdon kera, hienonnetun praliinin, tuoreen ja grillatun mansikoiden kanssa, koristele orvokeilla ja kaada vielä hieman mansikkalientä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku