MasterChef: Mansikkaiset retikkarulla – Teemu I:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 1 pitkä pala retikkaa
- 200 g mansikoita
- yrttejä niput
- 1 dl soija
- 1 rkl miso
- 2 rkl mirin
- 1 rkl seesamöljy
- 0.5 dl valkoviinietikka
- 1 rkl voi
- 1,5 dl sokeri
- 1 tai 2 chiliä maun mukaan
Valmistusohje
Valmista pikkeliliemi (1-2-3 liemi) johon laitat tuoreita mansikoita antamaan makua.
Raasta retikasta juustohöylällä tai mandoliinillä ohuita siivuja.
Valmista marinadi soijasta, mirinistä, chilistä, 0.5dl sokeria, mintusta, seesamöljystä. Kiehauta ja laita siivutetut mansikat marinadiin. Anna marinoitua vähintään 15min.
Sulata voi kattilassa ja lisää miso ja loraus vettä. Sekoita tasaiseksi mutta paksuhkoksi kastikkeeksi.
Ota retikkasiivut pois etikkaliemestä ja aseta työtasolle.
Asettele retikkasiivun yläpäähän ensin pohjalle yrttejä, sitten muutama marinoitu mansikka ja tuoreita mansikoita. Laita vielä muutama yrtti mansikoiden päälle
Rullaa varovasti tiiviiksi rullaksi niin että yrttien päät tulevat yli rullan molemmista päistä. Jätä sauma alas.
Voitele siveltimellä miso-voita rullaan ja asettele tuore tai vaikka uunissa kuivattu mansikka rullan päälle ja viimeistele kauniilla ja pienellä yrttisilpulla.
Toista niin monta kertaa kuin haluat. Yhdelle ruokailijalle sopiva alkupala on 3 rullaa.
Nauti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku