MasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- Kuhafile
- 2 dl kypsiä mansikoita
- 1 dl raakoja mansikoita
- nippu sitruunamelissaa
- 1 lime
- 2 rkl ruokosokeria
- puolikas vihreä chili
- 3 rkl valkoviinietikkaa
- suolaa maun mukaan
- voita paistamiseen
- lehtikaalia
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Suomusta ja fileoi kala, suolaa ja lisää vähän ruokosokeria pintaan
Pilko 50-50 kypsiä ja raakoja mansikoita, lisää hienonnettu sitruunamelissa, hienoksi pilkottua chiliä, 2 rkl etikkaa, vähän suolaa, hippusellinen ruokosokeria, ¾ limen mehua, sekoita nätisti ettei mansikat muussaannu
Pilko loput kypsät mansikat kattilaan, lisää loput sokerit, 1 rkl etikkaa ja vähän vettä. Keitä hetki ja muussaa sauvasekottimella. Siivilöi lopuksi.
Laita lehtikaalit pellille, hiero oliiviöljyllä ja suolalla. Kypsennä 230c uunissa 7min, tarkkaile ettei pala, mutta pysyy rapeana.
Laita lautaselle pohjalle mansikkasalsaa, päälle rapea nahkainen kuhafile, jonka päälle vielä vähän suolaa. Lisää lehtikaalisipsi päälle, lisää kastiketta annoksen ympärille. Viimeistele pienellä suolalla ja limemehulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti