MasterChef: Mansikkarisotto – Teemu I:n resepti

mc_eps8_teemu_i_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 200 g mansikoita
  • 2 dl risottoriisiä 2dl
  • 1 rkl mascarpone
  • 100 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 salottisipuli
  • n. 1l kasvislientä
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria

Valmistusohje

Valmista pikkeliliemi (esim 1-2-3 liemi) - kun pikkeliliemi on valmis lisää siivuttuja mansikoita pikkeliliemeen.

Survo mansikat teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla ja siivilöi.

Lämmitä kasvisliemi.

Ruskista puolet voista ja laita sivuun.

Pilko salottisipuli ja lisää kuullota kevyesti pannulla.

Lisää pannulla riisi ja kuullota hetki jotta riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.

Lisää valkoviini ja redusoi se muutamaan ruokalusikkaan.

Lisää kuumaa lientä vähän kerrallaan ja sekoita risottoa jatkuvasti.

Lisää mansikkasose ja jatka kypsennystä.

Kun risotto on al dente ota pois lämmöltä ja lisää loput voista.

Lisää mascarpone risottoon ja viimeistele pikkelöydyilla mansikoilla, tuoreilla mansikoilla ja mansikan kukilla ja lehdillä.

Lisää ruskeaa voita ja mustapippuria päälle ja NAUTI!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.