MasterChef: Mansikkarisotto – Teemu I:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 200 g mansikoita
- 2 dl risottoriisiä 2dl
- 1 rkl mascarpone
- 100 g voita
- 1 dl valkoviiniä
- 1 salottisipuli
- n. 1l kasvislientä
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Valmista pikkeliliemi (esim 1-2-3 liemi) - kun pikkeliliemi on valmis lisää siivuttuja mansikoita pikkeliliemeen.
Survo mansikat teho- tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla ja siivilöi.
Lämmitä kasvisliemi.
Ruskista puolet voista ja laita sivuun.
Pilko salottisipuli ja lisää kuullota kevyesti pannulla.
Lisää pannulla riisi ja kuullota hetki jotta riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi.
Lisää valkoviini ja redusoi se muutamaan ruokalusikkaan.
Lisää kuumaa lientä vähän kerrallaan ja sekoita risottoa jatkuvasti.
Lisää mansikkasose ja jatka kypsennystä.
Kun risotto on al dente ota pois lämmöltä ja lisää loput voista.
Lisää mascarpone risottoon ja viimeistele pikkelöydyilla mansikoilla, tuoreilla mansikoilla ja mansikan kukilla ja lehdillä.
Lisää ruskeaa voita ja mustapippuria päälle ja NAUTI!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku