Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef: Merirapu-mansikkaceviche – Joonaksen resepti

mc_eps8_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)
Julkaistu 22.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 100 g avomaan mansikoita
  • 10 g sokeria
  • 1 varsi kevätsipulia
  • 1 rkl punasipulia
  • 1 rkl punaista chiliä
  • 3 kpl meriravun pyrstöjä
  • 2 limen mehu
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 peruna
  • 3 rkl korianterin lehtiä
  • 1 retiisi

Valmistusohje

Pilko meriravun pyrstöt, hienonna mansikat, sipulit ja chili, sekoita kulhossa limemehuun ja sokeriin. Mausta reilulla suolalla.

Hienonna ¾ korianterista ja sekoita rapujen mukaan. Peitä kelmulla ja vie kylmään maustumaan.

Leikkaa perunasta ohuita siivuja mandoliinilla. Uppokeitä rapeiksi ja suolaa.

Raasta sitruunan kuori, valmistele loput korianterin lehdet koristeeksi. Leikkaa retiisistä ohuita kiekkoja.

Asettele lautaselle retiisikiekot ja niiden päälle ceviche. Koristele sitruunankuorella ja korianterinlehdillä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef