MasterChef: Merirapu-mansikkaceviche – Joonaksen resepti

mc_eps8_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_1 (1)

MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.

Ainekset

  • 100 g avomaan mansikoita
  • 10 g sokeria
  • 1 varsi kevätsipulia
  • 1 rkl punasipulia
  • 1 rkl punaista chiliä
  • 3 kpl meriravun pyrstöjä
  • 2 limen mehu
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 peruna
  • 3 rkl korianterin lehtiä
  • 1 retiisi

Valmistusohje

Pilko meriravun pyrstöt, hienonna mansikat, sipulit ja chili, sekoita kulhossa limemehuun ja sokeriin. Mausta reilulla suolalla.

Hienonna ¾ korianterista ja sekoita rapujen mukaan. Peitä kelmulla ja vie kylmään maustumaan.

Leikkaa perunasta ohuita siivuja mandoliinilla. Uppokeitä rapeiksi ja suolaa.

Raasta sitruunan kuori, valmistele loput korianterin lehdet koristeeksi. Leikkaa retiisistä ohuita kiekkoja.

Asettele lautaselle retiisikiekot ja niiden päälle ceviche. Koristele sitruunankuorella ja korianterinlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.