MasterChef: Taimenmosaiikki ja Tomaattia – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps2_annos_joni_kuva_juuli_aschan_004

MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.

Raaka-aineet

  • 1 kpl Taimen
  • suolaa

Tomaattisalsa

  • 2 kpl Isoa tomaattia
  • 1 kpl Punasipuli
  • 1 dl Tuoretta korianteria
  • 1 dl Limemehua
  • 1 kpl Valkosipulin kynsi
  • Suolaa
  • Pippuria

Hollandaise

  • 0,5 dl Omenaviinietikkaa
  • 100 g Voita
  • 3 kpl Keltuaista
  • 1 rkl Tomaattipyreetä

Valmistusohje

Fileoi taimen ja leikkaa suikaleiksi, mausta suolalla ja rullaa kelmun sisään.

Laita kelmutettu taimenrulla vesihauteeseen, 52 astetta n. 30min.

Leikkaa tomaatit, sipuli ja korianteri pieneksi ja sekoita kulhossa. Mausta tomaattisalsa oliiviöljyllä, limellä, suolalla ja pippurilla. Kylmäsavusta noin 3min.

Erottele keltuaiset. Lisää kattilaan etikka ja keltuaiset. Kypsennä keltuainen etikassa miedolla lämmöllä, niin kauan kunnes seos alkaa sakeutumaan ja kiinteytymään, muista vatkata kokoajan. Lisää voisula ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti vatkaten, jotta emulsio syntyy. Lisää valmiiseen hollandaiseen tomaattipyrettä ja mausta suolalla.

Koristele annos ohueksi leikatulla retiisillä ja tomaatinlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat