MasterChef: Taimenmosaiikki ja Tomaattia – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 1 kpl Taimen
- suolaa
Tomaattisalsa
- 2 kpl Isoa tomaattia
- 1 kpl Punasipuli
- 1 dl Tuoretta korianteria
- 1 dl Limemehua
- 1 kpl Valkosipulin kynsi
- Suolaa
- Pippuria
Hollandaise
- 0,5 dl Omenaviinietikkaa
- 100 g Voita
- 3 kpl Keltuaista
- 1 rkl Tomaattipyreetä
Valmistusohje
Fileoi taimen ja leikkaa suikaleiksi, mausta suolalla ja rullaa kelmun sisään.
Laita kelmutettu taimenrulla vesihauteeseen, 52 astetta n. 30min.
Leikkaa tomaatit, sipuli ja korianteri pieneksi ja sekoita kulhossa. Mausta tomaattisalsa oliiviöljyllä, limellä, suolalla ja pippurilla. Kylmäsavusta noin 3min.
Erottele keltuaiset. Lisää kattilaan etikka ja keltuaiset. Kypsennä keltuainen etikassa miedolla lämmöllä, niin kauan kunnes seos alkaa sakeutumaan ja kiinteytymään, muista vatkata kokoajan. Lisää voisula ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti vatkaten, jotta emulsio syntyy. Lisää valmiiseen hollandaiseen tomaattipyrettä ja mausta suolalla.
Koristele annos ohueksi leikatulla retiisillä ja tomaatinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsapiirakka
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti