MasterChef: Taimenmosaiikki ja Tomaattia – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden toisessa jaksossa valmistettiin annos tomaatista.
Raaka-aineet
- 1 kpl Taimen
- suolaa
Tomaattisalsa
- 2 kpl Isoa tomaattia
- 1 kpl Punasipuli
- 1 dl Tuoretta korianteria
- 1 dl Limemehua
- 1 kpl Valkosipulin kynsi
- Suolaa
- Pippuria
Hollandaise
- 0,5 dl Omenaviinietikkaa
- 100 g Voita
- 3 kpl Keltuaista
- 1 rkl Tomaattipyreetä
Valmistusohje
Fileoi taimen ja leikkaa suikaleiksi, mausta suolalla ja rullaa kelmun sisään.
Laita kelmutettu taimenrulla vesihauteeseen, 52 astetta n. 30min.
Leikkaa tomaatit, sipuli ja korianteri pieneksi ja sekoita kulhossa. Mausta tomaattisalsa oliiviöljyllä, limellä, suolalla ja pippurilla. Kylmäsavusta noin 3min.
Erottele keltuaiset. Lisää kattilaan etikka ja keltuaiset. Kypsennä keltuainen etikassa miedolla lämmöllä, niin kauan kunnes seos alkaa sakeutumaan ja kiinteytymään, muista vatkata kokoajan. Lisää voisula ohuena nauhana kokoajan voimakkaasti vatkaten, jotta emulsio syntyy. Lisää valmiiseen hollandaiseen tomaattipyrettä ja mausta suolalla.
Koristele annos ohueksi leikatulla retiisillä ja tomaatinlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku