MasterChef: Eaton mess – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan kahdeksannessa jaksossa kilpailijat yllätetään kolmen kierroksen mansikkaisella painetehtävällä.
Ainekset
- 4 valkuaista
- 3 rkl hienoa sokeria
- 1 tl etikka
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl hienoa sokeria
- mansikoita
Valmistusohje
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri varovaisesti ja lisää etikka. Levitä valmis valkuaisvaahto pellille ohueksi. Paista 140-astetta kiertoilma noin 35 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuutioi mansikat ja mausta sokerilla, sekä puolikkaan sitruunan mehulla.
Raasta pestyn sitruunan kuorta noin 1 tl.
Jäähdytä marenki ja riko palasiksi.
Aseta mansikat, vispikerma ja marenki kerroksittain esim. juomalaseihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"