MasterChef: Minttukreemi, marinoidut marjat, crumble ja kinuski – Sininen joukkue
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.
Crumble
- 50 g Sokeri
- 50 g Voita
- 75 g Jauhoja
Kinuski
- 4 dl Kuohukermaa
- 2 dl Sokeria
Marinoidut marjat
- 1 dl Sokeria
- Herukoita
Minttukreemi
- 2 dl Ranskankermaa
- Minttua oman maun mukaan
- Sokeria oman maun mukaan
Valmistusohje
MARINOIDUT MARJAT: Keitä 1-1 (vesi-sokeri) sokeriliemi ja kuumenna 106c. Anna jäähtyä hetki ja lisää marjat.
CRUMBLE: Nypi voi jauhojen ja sokerin joukkoon. Paista 180C kunnes kullanruskea.
KINUSKI: Karamelllisoi sokeri ja lisää kerma. Kiehauta ja keitä haluttuun koostumukseen.
MINTTUKREEMI: Vatkaa ranskankerma ja lisää joukkoon minttua ja sokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras