MasterChef: Minttukreemi, marinoidut marjat, crumble ja kinuski – Sininen joukkue
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.
Crumble
- 50 g Sokeri
- 50 g Voita
- 75 g Jauhoja
Kinuski
- 4 dl Kuohukermaa
- 2 dl Sokeria
Marinoidut marjat
- 1 dl Sokeria
- Herukoita
Minttukreemi
- 2 dl Ranskankermaa
- Minttua oman maun mukaan
- Sokeria oman maun mukaan
Valmistusohje
MARINOIDUT MARJAT: Keitä 1-1 (vesi-sokeri) sokeriliemi ja kuumenna 106c. Anna jäähtyä hetki ja lisää marjat.
CRUMBLE: Nypi voi jauhojen ja sokerin joukkoon. Paista 180C kunnes kullanruskea.
KINUSKI: Karamelllisoi sokeri ja lisää kerma. Kiehauta ja keitä haluttuun koostumukseen.
MINTTUKREEMI: Vatkaa ranskankerma ja lisää joukkoon minttua ja sokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"