MasterChef: Minttukreemi, marinoidut marjat, crumble ja kinuski – Sininen joukkue

MasterChef_Suomi_2023_eps8_annos_SINISET_kuva_juuli_aschan_JÄLKIRUOKA_01

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.

Crumble

  • 50 g Sokeri
  • 50 g Voita
  • 75 g Jauhoja

Kinuski

  • 4 dl Kuohukermaa
  • 2 dl Sokeria

Marinoidut marjat

  • 1 dl Sokeria
  • Herukoita

Minttukreemi

  • 2 dl Ranskankermaa
  • Minttua oman maun mukaan
  • Sokeria oman maun mukaan

Valmistusohje

MARINOIDUT MARJAT: Keitä 1-1 (vesi-sokeri) sokeriliemi ja kuumenna 106c. Anna jäähtyä hetki ja lisää marjat.

CRUMBLE: Nypi voi jauhojen ja sokerin joukkoon. Paista 180C kunnes kullanruskea.

KINUSKI: Karamelllisoi sokeri ja lisää kerma. Kiehauta ja keitä haluttuun koostumukseen.

MINTTUKREEMI: Vatkaa ranskankerma ja lisää joukkoon minttua ja sokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!