MasterChef: Punaherukkaa – Punainen joukkue
MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.
Ainekset
- 2 dl Punaherukkaa
- 4 dl Sokeria
- 4 Valkuaista
- 2 dl Sokeria
- Grillatun kurkun sisus
- Kourallinen minttua
Valmistusohje
Kuumenna kattilassa 4dl sokeria ja 4dl vettä niin että sokeri liukenee. Aja tehosekoittimessa n. 2dl punaherukoita ja siivilöi sokerimassan sekaan. Laita seos jäätelökoneeseen.
MARENKI: Vaahdota valkuaiset ja sokeri marengiksi, laita uuniin 120 astetta ja paista 1,5h.
MARINOIDUT PUNAHERUKAT: Laita kourallinen punaherukkaa astiaan sorbetmassan kanssa ja laita jääkaappiin.
KURKKU-MINTTUGEELI: Laita kurkun sisus ja minttu tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Siirrä minttu-kurkkuseos kattilaan ja kiehauta sokerin ja veden kanssa. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon 1tl agar-jauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras