MasterChef: Punaherukkaa – Punainen joukkue

MasterChef_Suomi_2023_eps8_annos_PUNAISET_kuva_juuli_aschan_JÄLKIRUOKA_02

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannessa jaksossa valmistettiin kolmen ruokalajin menu.

Ainekset

  • 2 dl Punaherukkaa
  • 4 dl Sokeria
  • 4 Valkuaista
  • 2 dl Sokeria
  • Grillatun kurkun sisus
  • Kourallinen minttua

Valmistusohje

Kuumenna kattilassa 4dl sokeria ja 4dl vettä niin että sokeri liukenee. Aja tehosekoittimessa n. 2dl punaherukoita ja siivilöi sokerimassan sekaan. Laita seos jäätelökoneeseen.

MARENKI: Vaahdota valkuaiset ja sokeri marengiksi, laita uuniin 120 astetta ja paista 1,5h.

MARINOIDUT PUNAHERUKAT: Laita kourallinen punaherukkaa astiaan sorbetmassan kanssa ja laita jääkaappiin.

KURKKU-MINTTUGEELI: Laita kurkun sisus ja minttu tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Siirrä minttu-kurkkuseos kattilaan ja kiehauta sokerin ja veden kanssa. Sekoita sauvasekoittimella joukkoon 1tl agar-jauhetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.