MasterChef: Munakoisocrepet ja mangojugurtti – Petra V:n ja Santun resepti
MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa tehtiin vegaanista katuruokaa.
Mangokookosjugurtti
- 4 dl kaurakookosjugurtti
- 200 g mangoa
- 1,5 dl kookosmaito
- 2 rkl kookoshiutale
- 2 rkl sokeria
Chilimango
- 200 g mangoa
- 1 rkl chiliä
Paahdettu pähkinäkaura
- 100 g pekaanipähkinä
- 50 g kaurahiutale
- 1 limetti
- 1 rkl kookoshiutale
- 3 rkl sokeria
Letut
- 100 g maissijauho
- 100 g venhäjauho
- 300 g vettä
- suolaa
- pippuria
- kuminaa
- juustokuminaa
- raastettua inkivääriä
- limen kuorta
- öljyä
- aniksen ja korianterin siemeniä
- kourallinen tuoretta korianteria
- 6 tomaattia
- vihreä chili
- öljyä
- suolaa
- sokeria
- cayennepippuria
- chilijauhetta
- kanelitankojuustokumina
- 2 munakoisoa
- tuoretta korianteria
- 4 kevätsipulia
Valmistusohje
Mangokookosjugurtti: sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella keskenään
Paahdettu pähkinäkaura. laita pähkinät ja kaurahiutale kuumalle pannulle, paahda kuivana. kun hieman paahtunut lisää sokeri ja kookoshiutale, kuumenna kunnes sokeri tarttunut. ota pannu liedeltä ja lisää lopuksi limen kuori raastettuna ja limen mehu. anna jäähtyä.
CHILIMANGO: Leikkaa mango 1 x 1 cm kuutioiksi. Mausta sokerilla ja chilillä. Sekoita huolellisesti ja vie jääkaappiin vetäytymään.
LETTUTAIKINA: Sekoita kulhossa 50%-50% vehnä- ja maissijauhoa. Lisää 1,5-kertainen määrä vettä ja 2 rkl öljyä. Mausta runsaalla suolalla ja laita vetäytymään. Vetäytymisen jälkeen mausta runsaalla kurkumalla sekä juustokuminalla, tuoreella raastetulla inkiväärillä, yhden limen raastetulla kuorella, paahdetuilla aniksen ja korianterin siemenillä ja silputulla korianterilla.
Lohko tomaatit, poista vihreästä chilistä siemenet ja pilko. Asettele uunipellille ja mausta rikotulla kanelitangolla, suolalla, mustapippurilla ja juustokuminalla. Pirskottele päälle öljyä. Paista 240 asteessa grillivastuksen alla 25 minuuttia tai kunnes tomaatit alkavat tummua. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi.
Viipaloi munakoisot n. 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Itketä viipaleet suolalla kummaltakin puolella ja kuivaa. Mausta chilijauheella, mustapippurilla, juustokuminalla, suolalla, cayennepippurilla ja aniksella. Pirskottele päälle öljyä ja hiero mausteet munakoisojen pintaan. Paahda 260 asteessa 20 minuuttia kunnes munakoisot ovat kunnolla pehmenneet.
Nosta letuille ensin tomaattikastiketta, sitten kolme munakoisoviipaletta ja mausta kookoslastuilla, korianterilla ja silputulla kevätsipulilla. Kääri.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku