MasterChef: Nieriä meripedillä – Ollin resepti

mc_eps17_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_2

MasterChef Suomi -sarjan 17. jaksossa tuli tehtävässä hyödyntää huippukokki Toni Toivasen opit.

Ainekset

  • nieriä
  • merikoralli
  • fenkoli
  • limen mehu
  • 2 rkl oliiviöljy
  • ripaus suolaa
  • kanttarellia
  • 1 tl Tonin misoa
  • 2 rkl voita
  • 1 l vettä
  • kuivattuja huhtasieniä
  • kuivattua merilevää
  • 1 valkosipuli
  • 3 salottisipulia
  • kuivattua kalaa
  • fileointiperkeet
  • 4 rkl misoa
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl Creme fraiche
  • 4 kpl merisiilin mätiä
  • Tonin merilevä suolaa
  • Tonin chilikastike
  • limen kuorta

Valmistusohje

Fileoi kala. Leikkaa annospalat ja kalan kylkieväkolmio. Savusta fileet kevyesti ja sen jälkeen levitä ohut kerros misoa kalan päälle ja kypsennä höyryssä 10-15min. Friteeraa kylkieväkolmio ja levitä ohut kerros misoa valmiin palan päälle.

Tee vinegretti. leikkaa fenkolista mandoliinilla ohuita siivuja. Sekoita fenkoli ja merikoralli ja sen päälle vinegrette.

Laita liemeen kaikki aineet ja keitä 30min. Siivilöi liemi ja keitä kokoon sekä mausta lopuksi vielä maun mukaan

Sekoita cremen aineet ja vaahdota vispaimella.

Paista sienet nopeasti voissa ja misossa.

Annostele.

Parhaat ruokaohjelmat