MasterChef: Nieriä meripedillä – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 17. jaksossa tuli tehtävässä hyödyntää huippukokki Toni Toivasen opit.
Ainekset
- nieriä
- merikoralli
- fenkoli
- limen mehu
- 2 rkl oliiviöljy
- ripaus suolaa
- kanttarellia
- 1 tl Tonin misoa
- 2 rkl voita
- 1 l vettä
- kuivattuja huhtasieniä
- kuivattua merilevää
- 1 valkosipuli
- 3 salottisipulia
- kuivattua kalaa
- fileointiperkeet
- 4 rkl misoa
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl Creme fraiche
- 4 kpl merisiilin mätiä
- Tonin merilevä suolaa
- Tonin chilikastike
- limen kuorta
Valmistusohje
Fileoi kala. Leikkaa annospalat ja kalan kylkieväkolmio. Savusta fileet kevyesti ja sen jälkeen levitä ohut kerros misoa kalan päälle ja kypsennä höyryssä 10-15min. Friteeraa kylkieväkolmio ja levitä ohut kerros misoa valmiin palan päälle.
Tee vinegretti. leikkaa fenkolista mandoliinilla ohuita siivuja. Sekoita fenkoli ja merikoralli ja sen päälle vinegrette.
Laita liemeen kaikki aineet ja keitä 30min. Siivilöi liemi ja keitä kokoon sekä mausta lopuksi vielä maun mukaan
Sekoita cremen aineet ja vaahdota vispaimella.
Paista sienet nopeasti voissa ja misossa.
Annostele.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku