MasterChef VIP: Merimiehen mummon kalakeitto – Minna Kuukan resepti
MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Merimiehen mummon kalakeitto
- 1 kpl Kuhafile
- 1 kpl Siikafile
- 8 kpl Sinisimpukoita
- 150 g Kirsikkatomaatteja
- 5 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1/2 kpl Fenkolia
- 3 dl Valkoviiniä
- 4 dl Kalalientä
- 2 dl Kermaa
- 1/2 rkl Perunajauhoja
- Pippuri
- Suola
Valmistusohje
Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Pilko tomaatit ja fenkoli. Laita kattilaan ja kuullota oliiviöljyssä.
Lisää joukoon paloitellut kalat ja pestyt sinisimpukat, valkoviini ja kalaliemi. Anna porista hetki.
Siivilöi liemi ja suurusta sitä perunajauhoilla. Lisää kerma ja mausta.
Kokoa annos. Annostele liemi lautaselle. Nostele liemen keskelle kalapaloja, tomaattia ja simpukoita.
Tarjoile sahramilla maustettujen sämpylöiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta