MasterChef VIP: Merimiehen mummon kalakeitto – Minna Kuukan resepti
MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Merimiehen mummon kalakeitto
- 1 kpl Kuhafile
- 1 kpl Siikafile
- 8 kpl Sinisimpukoita
- 150 g Kirsikkatomaatteja
- 5 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1/2 kpl Chili, punainen
- 1/2 kpl Fenkolia
- 3 dl Valkoviiniä
- 4 dl Kalalientä
- 2 dl Kermaa
- 1/2 rkl Perunajauhoja
- Pippuri
- Suola
Valmistusohje
Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Pilko tomaatit ja fenkoli. Laita kattilaan ja kuullota oliiviöljyssä.
Lisää joukoon paloitellut kalat ja pestyt sinisimpukat, valkoviini ja kalaliemi. Anna porista hetki.
Siivilöi liemi ja suurusta sitä perunajauhoilla. Lisää kerma ja mausta.
Kokoa annos. Annostele liemi lautaselle. Nostele liemen keskelle kalapaloja, tomaattia ja simpukoita.
Tarjoile sahramilla maustettujen sämpylöiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka