MasterChef VIP: Uunilohta, sitruunaa ja tulista bouilabaissen lientä – Vikin resepti
MasterChef VIP -sarjan kolmannessa jaksossa kilpailijoiden tuli inspiroitua klassisesta eteläranskalaisesta bouillabaisse-annoksesta sekä kalatiskin antimista.
Bouillabaissen liemi
- 6 kpl Sinisimpukoita
- 2 tlk Tomaattimurskaa
- 1,5 dl Vettä
- 3 kpl Valkosipulinkynsiä
- 1 kpl Chili, punainen
- 1/2 kpl Sitruunanmehua
- 2 rkl Oliiviöljyä
- Tabascoa
- Pippuri
- Suola
Uunilohi
- 1 kpl Lohifile
- 1 kpl Sitruunanmehua
- Pippuri
- Suola
Valmistusohje
Valmista liemi. Laita vesi kiehumaan kattilaan. Lisää joukkoon kuoritut ja murskatut valkosipulinkynnet. Lisää joukkoon timaattimurskat, hienonnettu chili, sitruunanmehu ja mausteet. Lopuksi kypsennä sinisimpukat liemessä.
Valmista lohi. Laita lohi uunivuokaan. Mausta file sitruunanmehulla ja suolalla. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Kokoa annos. Tarjoile sitruunan ja patongin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka