MasterChef: Rapuleipä – Katjan resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- Purkki (120 g) Smetana
- 1 kpl Salottisipuli
- 1 kpl Pieni fenkoli
- ½ Sitruuna
- 100 g Tilliä
- 1 tl Hunajaa
- Suolaa
- Mustapippuria
- 75 g Jokiravun pyrstöjä
- Vaaleaa maalaispatonkia
- 1-2 tl Lohen mätiä
- Oliiviöljyä
- Tillin kukkia
Valmistusohje
Leikkaa maalaispatongista kaksi tai kolme pitkää viipaletta odottamaan paahtamista.
Laita kulhoon smetana, hienoksi silputtu salottisipuli, hienoksi silputtu fenkoli, hienoksi silputtu tilli, ravun pyrstöt, hunaja ja sekoita. Lisää suolaa, mustapippuria ja sitruunanmehua maun mukaan. Jätä maustumaan.
Paahda leipäviipaleet pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja laita päälle suolaa.
Asettele paahdetut leivät lautaselle ja päälle smetanarapua reilusti, hieman lohen mätiä sekä koristeeksi tillin kukka.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka