MasterChef: Porkkanatartar – Teemu I:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 2 isoa porkkanaa
- ruokalusikallinen kapriksia
- 1 pieni palsternakka
- 2 teelusikkaa dijonia
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 salottisipuli
- 1 pieni punasipuli
- 2 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl rakunaa
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 rkl voita
- 1 tl valkoviinietikka
- 1 dl sokeria
Valmistusohje
Kiehauta pikkeliliemi. Kiehauta raastetut porkkanat kypsiksi mutta jätä napakoiksi (n.8min)
Pilko mahdollisimman pieneksi kaprikset ja salottisipuli
Kun pikkeliliemi kiehautettu, laita sinapinsiemenet ja renkaiksi leikattu punasipuli pikkelöitymään
Kun porkkanat kiehautettu, upota ne kylmään veteen etteivät ylikypsy.
Valmista majo. Yhdistä keltuaisiin, dijon, valkoviinietikka, timjami ja suola. Lisää varovasti öljyä samalla sekoittaen sauva- tai käsisekoittimella. Vie valmis majo kylmään.
Leikkaa porkkanat niin pieneksi kuutioksi kuin saat.
Yhdistä porkkanat, kaprikset, salottisipuli, dijon ja kuivamausteet (rosmariini, rakuuna) ja suola massaksi
Kiehauta paloiksi leikattu palsternakka kermassa kypsäksi.
Soseuta pyree ja lisää voi.
Aseta lautaselle pohjalle valmis pyree, siihen rengasmuottiin sisälle tartarmassa, taputtele tiiviiksi esim taitetulla lusikalla.
Vedä muotti varovasti pois ja lisää tartarin päälle pikkelöydyt punasipulirenkaat, pikkelisinapinsiemenet ja pursota pieniä kekoja majoneesia.
Viimeistele suolalla ja haluamallasi yrtillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku