MasterChef: Tartar ja parmesaanimajoneesi – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- 80g naudan sisäpaistia
- 1 salottisipuli
- 1-2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 1 dl etikkaa
- 1 dl vettä
- ½ dl sokeria
- rucolaa muutama lehti
- ½ nippu vesikrassia
- 2 1/2dl rapsiöljyä
- kananmuna
- 1 tl dijonsinappia
- 1 viiriäisen munan keltuainen
- 1 dl parmesaania raastettuna
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
Leikkaa liha pieneksi, lisää suola, pippuri ja 1/3 dl parmesaania, sekoita massa
Tee etikasta, sokerista ja vedestä kasariin pikkeliliemi, kuumenna ja lisää sinapinsiemenet, anna kypsyä n. 5 min. siivilöi sinapinsiemenet liemestä ja lisää ne lihamassaan
Valmista majoneesi kapeassa kulhossa, 2 dl öljy, parmesaani, kananmuna, suolaa, sinappi ja sitruunamehu. poraa sauvasekottimella majoneesiksi
Laita vesikrassi, loput öljystä, sitruunan mehua ja vähän suolaa blenderiin, aja tasaiseksi.
Siivuta sipuli ja friteeraa ne kullanruskeiksi. nosta paperin päälle valumaan ja lisää sormisuolaa
Laita lautaselle rucola pohjalle, kasaa lihamassasta muotilla tartarpihvi, laita päälle sipulia ja parmesaania, sekä viiriäisen keltuainen. lisää lautaselle parmesaanimajoneesia ja vesikrassiöljyä. viimeistele sormisuolalla ja pienellä määrällä sitruunamehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku