MasterChef Suomi: Keittiöntervehdys miniskagen, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan finaaliannos.
Ainekset
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 120 g smetanaa
- 200 g isoja katkarapuja
- 3 tl kirjolohenmätiä
- 1 tilliruukku
- 1 sitruuna
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 rkl dijonsinappia
- Puolikas punasipuli
- 2 siivua luomu saarisolaisleipää
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohje
Tee raputahna. Leikkaa katkaravut pieniksi, jättäen muutaman kokonaisen koristeluun. Vatkaa sähkövatkaimella smetana ja tuorejuusto notkeaksi. Yhdistä rapujen kanssa. Hienonna punasipuli pieneksi ja lisää joukkoon. Mausta dijonsinapilla, puolikkaan sitruunan mehulla, 1 tl suolalla, 1 tl mustapippurilla ja kourallisella hienonnettua tilliä. Laita pursotinpussiin ja jääkaappiin odottamaan.
Leikkaa saaristolaisleivästä kolme pientä annospalaa. Sivele oliiviöljyllä ja tohota pintaa hieman rapeaksi.
Mausta kokonaiset katkaravut ripauksella suolaa ja sitruunamehua.
Pursota raputahnaa leipien päälle. Koristele kokonaisilla katkaravuilla, tillillä ja kirjolohenmädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa