MasterChef: Rapuliemellä maustettua varrasleipää ja rapuviettelystä sekä paistettuja vihanneksia ja täplärapua – Oscarin resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 8 kpl Täplärapuja
- 2 kpl Ruusukaalia
- 4 kpl Varhaisperunaa
- 150 g Smetanaa
- 1 kpl Sitruuna
- 1 kpl Punasipulia
- 2 Palaa varrasleipää
- 60 g Tuoretta korianteria
- 1,5 dl Valkoviiniä
- 3 kpl Valkosipulinkynttä
Valmistusohje
Hienonna korianteri. Irrota kahdeksan ravun liha.
Nuiji ylijäävät ravut lihanuijalla ja lisää valkosipulinkynsiä, leikattua punasipulia, myskikurpitsaa, korianteria ja porkkanaa ja lisää kattilaan. Kaada sekaan noin 2 dl vettä ja 1,5dl valkoviiniä.
Valmista smetanasta, punasipulisilpusta, korianterista, suolasta, sitruunasta ja pilkotusta ravusta tahna. Lisää leipäpalojen päälle rapulientä ja paahda pannulla kovalla lämmöllä, kunnes leipä on hieman rapeampaa ja saa kauniin ruskistuneen värin.
Keitä ruusukaalit ja perunat. Puolita ruusukaalit ja viipaloi perunat. Paista perunoita ja ruusukaaleja pannulla, kunnes ne saavat kauniin ruskean pinnan.
Mausta ravunpyrstöt sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Asettele perunat, ruusukaalit ja maustetut ravunpyrstöt lautaselle ja kaada vihannesten päälle rapujen mausteseos.
Poimi rapuliemessä olleet palat porkkanaa ja asettele ne myös lautaselle. Kaada rapuliemen sisältö siivilän läpi ja ota liemi talteen. Kaada vielä rapulientä kevyesti perunan ja ruusukaalien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka