MasterChef: Rapuravioleja rapuliemellä – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Joni_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Ravioli

  • 4 kpl Keltuaista
  • 1 rkl Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • 4 dl Durumvehäjauhoja
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 kpl Sitruuna
  • 20 g Jokiravunpyrstöjä

Rapuliemi

  • 5 kpl Rapuja
  • 3 kpl Pietä shalottisipulia
  • 60 g Tilliä
  • 1 kpl Sitruuna
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 1 kpl Purjo
  • 2 kpl Valkosipulin kynttä
  • 1,5 dl Valkoviiniä
  • 1dl Omenaviinietikkaa
  • 1l Vettä
  • Voita kuullottamiseen

Tilliöljy

  • 200 g Tilliä
  • 3dl Oliivi- ja rypsiöljyä

Valmistusohje

Valmista pastataikina mittaamalla jauhot kulhoon ja lisäämällä keltuaiset ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää oliiviöljy. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään.

Täyte: Kuullota sipuli pannulla ja lisää sekaan sitruuna, tilli ja ravut Laita kylmään vetäytymään.

Mankeloi pasta sopivan paksuiseksi ja aseta 2rkl täytettä pastalevyn päälle.

Kostuta reunat vedellä, jotta raviolit pysyvät kiinni.

Keitä raviolit kiehuvassa vedessä, kunnes raviolit nousevat pinnalle.

Laita rapuliemen ainekset kattilaan ja keitä niitä kunnes vihannekset pehmenevät. Siiviöli liemi ja keitä vielä hetki kasaan. Tarkista suola ja happo.

Aja tehosekoittimessa tilli ja öljyt tasaiseksi, kunnes öljy on kauniin vihreää ja siivilöi.

Viimeistele annos raastetulla parmesaanilla ja tilliöljyllä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!