MasterChef: Rapuravioleja rapuliemellä – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Ravioli
- 4 kpl Keltuaista
- 1 rkl Oliiviöljyä
- Suolaa
- 4 dl Durumvehäjauhoja
- 1 kpl Sipuli
- 1 kpl Sitruuna
- 20 g Jokiravunpyrstöjä
Rapuliemi
- 5 kpl Rapuja
- 3 kpl Pietä shalottisipulia
- 60 g Tilliä
- 1 kpl Sitruuna
- 2 kpl Porkkanaa
- 1 kpl Purjo
- 2 kpl Valkosipulin kynttä
- 1,5 dl Valkoviiniä
- 1dl Omenaviinietikkaa
- 1l Vettä
- Voita kuullottamiseen
Tilliöljy
- 200 g Tilliä
- 3dl Oliivi- ja rypsiöljyä
Valmistusohje
Valmista pastataikina mittaamalla jauhot kulhoon ja lisäämällä keltuaiset ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää oliiviöljy. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin lepäämään.
Täyte: Kuullota sipuli pannulla ja lisää sekaan sitruuna, tilli ja ravut Laita kylmään vetäytymään.
Mankeloi pasta sopivan paksuiseksi ja aseta 2rkl täytettä pastalevyn päälle.
Kostuta reunat vedellä, jotta raviolit pysyvät kiinni.
Keitä raviolit kiehuvassa vedessä, kunnes raviolit nousevat pinnalle.
Laita rapuliemen ainekset kattilaan ja keitä niitä kunnes vihannekset pehmenevät. Siiviöli liemi ja keitä vielä hetki kasaan. Tarkista suola ja happo.
Aja tehosekoittimessa tilli ja öljyt tasaiseksi, kunnes öljy on kauniin vihreää ja siivilöi.
Viimeistele annos raastetulla parmesaanilla ja tilliöljyllä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka