MasterChef: Reuben-leipä – Saijan resepti
MasterChef Suomi -kauden seitsemännessä jaksossa tehtiin grillileipä.
Ainekset
- 4 Palaa hapanjuurileipää
- 1 rkl Voita
- 2 Munaa
- 2 dl Öljyä
- 1 Sitruunan mehu
- 2 rkl Viinietikkaa
- 0,5 tl Suolaa
- 1 tl Paprikajauhetta
- 1 rkl Dijonsinappia
- 1 rkl Tomaattipyrettä
- 2 Suolakurkkua
- 1 tl Sokeria
- 1,5 dl Hapankaalia
- 1 dl Punaleima emmentaljuustoa
- 1 dl Gryere juustoa esim Alppi Kreivi
- 200 g Pastramia
Valmistusohje
Valmista majoneesi sauvasekoittimella munista, etikasta ja öljystä. Mausta sitruunalla ja suolalla. Lisää majoneesiin tomaattipyree, sokeri, paprikajauhe, sinappi ja kuutioidut suolakurkut.
Raasta juustot ja valuta hapankaali siivilässä.
Voitele leivänpalat toiselta puolella voilla. Täytä leivät majoneesilla, juustoraasteella, pastramilla ja hapankaalilla. Tee kaksi kerrosta täytteistä ja laita kanteen myös majoneesia ja juustoraastetta. Laita kansi päälle. Grillaa voileipägrillissä 10min rapeaksi ja kullanruskeaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka