Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Paistettu nieriä, palsternakka-purjopyre, valkoviinikastike ja tilliöljy, Johannan resepti

Gastronomisen_sinfonian_soolo-18
MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 nieriäfilee
  • 2 palsternakkaa
  • 1 purjosipuli
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 pnt tilliä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 300 g Vvoita
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 dl kanalientä
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Nypi nieriäfileestä ruodot. 

Kuori palsternakka ja kuutioi se ja purjon valkoinen osa 2 * 2 cm kuutioiksi. Kiehauta suolattu vesi ja keitä vihanneksia, kunnes palsternakat ovat hiukan pehmenneet. Laita vihannekset blenderiin, lisää kuohukerma ja 50 g voita ja sekoita tasaiseksi. Lisää suolaa tarvittaessa. 

Valmista kastikepohja sekoittamalla kattilassa vehnäjauhot ja 50 g voita. Lisää valkoviini ja kanaliemi pienissä erissä. Hienonna puntti tilliä ja sekoita kastikkeeseen. Jätä hautumaan miedolle lämmölle ja sekoita välillä. Lisää tarvittaessa kanalientä, mikäli kastike sakenee liikaa. Purista lopuksi sekaan sitruunanmehu ja lisää tarvittaessa suolaa. 

Valmista tilliöljy sekoittamalla blenderissä puntti tilliä, oliiviöljy ja hiukan suolaa. Siivilöi öljy kankaan läpi. 

Leikkaa nieriäfileestä noin 4 cm leveitä viipaleita. Kuumenna pannu ja peitä pannun pohja merisuolalla. Paista nieriäpaloja nahkapuoli alaspäin, kunnes ne ovat kypsyneet lähes pintaan asti. Lisää pannuun 100 g voita, käännä kalapalat ja paista kypsäksi. 

Aseta lautaselle pyre, nieriäpala nahkapuoli ylöspäin ja kaada päälle valkoviinikastike sekä hiukan tilliöljyä. 

 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit