MasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen resepti

mc_eps10_annos_joonas_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan 10. jaksossa kilpailijat valmistavat suomalaisten eniten käyttämistä raaka-aineista MasterChef-tasoisen lounaan.

Ainekset

  • 150 g kirjolohta
  • 1 puntti tilliä
  • 1 sitruuna
  • 1 porkkana
  • 1 peruna
  • pala ruisleipää
  • 100 g voita
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl turkkilaista jugurttia
  • 1 rkl kermaviiliä
  • rapsiöljyä, oliiviöljyä

Valmistusohje

Puolita porkkanat pitkittäin, sekoita oliiviöljyä, hunajaa ja suolaa, pyörittele porkkanat seoksessa

Kiehauta vettä ja laita peruna keittymään suolattuun veteen.

Kuumenna pannulla voita ja lisää leivänmurut, anna ruskistua kunnolla

Paloittele kirjolohi sopiviksi paloiksi, kuivaa nahka mahdollisimman hyvin. Paista lohi nahkapuoli alaspäin kuumassa rapsiöljyssä kunnes sopivan kypsä.

Silppua tilliä, raasta sitruunankuorta, sekoita turkkilaisen jugurtin, kermaviilin, 1 rkl sitruunanmehun ja 2 tl valkoviinietikan kanssa. Aja tehosekoittimella tasaiseksi.

Ryöppää tilliä, sekoita oliiviöljyyn ja sitruunankuoreen, aja tehosekoittimella sileäksi. Siivilöi öljy odottamaan tarjoilua.

Nosta porkkanat lautaselle, asettele niiden viereen leivänmuruja, ripottele päälle sitruunankuorta. Tee kastikkeesta viiva lautasen poikki ja aseta lohi sen päälle nahka ylöspäin. Nosta perunan lohko porkkanoiden viereen ja valele päälle tilliöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!