Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Appelsiinibroileria, kauden kasviksia ja mustaherukkakastiketta, Josen resepti

MasterChef23_EPS05_annos_JOSE_kuva_juuli_aschan_sveins_5966
Julkaistu 05.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Appelsiinibroileri

  • 2 broilerin rintafilettä
  • 50 g Valio voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 5 rakuunan oksaa
  • 2 appelsiinia
  • 3 rkl sokeria

Kauden kasvikset

  • 3 eri väristä porkkanaa
  • 2 shalottisipulia
  • 50 g voita
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 5 timjamin oksaa
  • Mustaherukkakastike
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl mustaherukkamehutiivistettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

APPELSIINIBROILERI: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää voi ja rypsiöljy. Aseta broilerin rintafileet pannulle, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää mukaan rakuunan oksat. Paista molemmin puolin kauniin väriseksi, tökkää lämpömittari paksuimpaan kohtaan ja laita 200 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpötila on yli 75 astetta (noin 25min riippuen rintafileen paksuudesta). Purista kahden appelsiinin mehu ja kaada pieneen kattilaan kuumenemaan sokerin kanssa. Keitä kunnes jäljellä on siirappimainen neste. Leikkaa kypsät rintafileet annospaloiksi ja sivele appelsiinisiirappi kanan pintaan.

KAUDEN KASVIKSET: Kuori ja pilko porkkanat haluamaasi kokoon. Kuori ja halkaise shalottisipulit. Lisää kuumalle pannulle voi, rypsiöljy, timjami ja kasvikset. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Paista ensin kovalla lämmöllä noin 5 minuuttia ja sitten matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmeitä, mutta silti napakoita.

MUSTAHERUKKAKASTIKE: Kaada kanaliemi, kuohukerma ja mehutiiviste pieneen kattilaan. Mausta sokerilla ja mustapippurilla. Keitä kunnes nestettä on jäljellä noin puolet ja kastike on mukavan paksua. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mehutiivistettä, sokeria tai mustapippuria.

Kokoa annos ilmavasti riittävän isolle lautaselle ja koristele haluamillasi yrteillä. Kaada kastike vasta tarjoilun yhteydessä.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit