MasterChef Suomi: Bataattia ja vihreää currya, Josen repsepti
MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kokattiin raaka-aineista läheltä ja kaukaa.
Bataatti
- 1 bataatti
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl mustapippuria
- 20 g voita
- 1 chili
- Pieni pala inkivääriä
Currytahna
- 1 sitruunaruoho
- 2 vihreää chiliä
- 1 lime
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl mustapippuria
- 10 oksaa thaibasilikaa
- 1 kevätsipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- Pieni pala inkivääriä
Vihreä curry
- 2 rkl vihreää currytahnaa
- 30 g sokeriherneitä
- Puolikas paprika
- 1 kevätsipuli
- 1 kynsi valkosipulia
- 1 punainen chili
- 1 rkl osterikastiketta
- Puolikas lime
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl inkivääritahnaa
- 4 dl kookosmaitoa
- 1 tl kuivattua korianteria
- 1 tl currya
Kookos-Naan
- 4 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl vettä
- 0,5 dl kookoskermaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
BATAATTI: Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Puolita bataatti kahteen osaan ja lorauta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa noin 30 minuuttia kunnes pehmeää. Ota uunista, kuori ja paloittele annospaloiksi. Kuumenna pannulla voi ja lisää chili ja inkivääri. Paista bataatinpaloja voissa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
CURRYTAHNA: Kuori inkivääri, poista sitruunaruohosta uloimmat kovat kuoret ja mehusta lime. Pilko loput ainekset ja lisää kaikki blenderiin. Aja tasaiseksi massaksi.
VIHREÄCURRY: Lisää pannulle currytahna ja kuivattu korianteri ja curry. Paista hetki. Pilko chili, kevätsipuli, inkivääritahna, valkosipuli ja paprika. Kaada joukkoon kookosmaito ja anna kiehua kasaan. Mausta osterikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Lisää puolikkaan limen mehu ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
KOOKOS-NAAN: Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 250 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja lisää kookoskerma ja lämmin vesi. Vaivaa taikinaksi ja anna levätä liinan alla noin 30 minuuttia. Muotoile taikinasta pieniä leipäsiä ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja voitele voilla. Asettele lautaselle bataatit ja kaada curry viereen. Koristele thaibasilikalla, chilillä ja kevätsipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku