Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_03_annos_iina_kuva_juuli_aschan_sveins9494
MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

SIEMENNÄKKÄRI

  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä
  • ½ dl chiansiemeniä
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa

TIMJAMIKURPITSAPYREE

  • 1 myskikyrpitsa
  • 5 oksaA timjamia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl kuohukermaa
  • 1 rkl Voita
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan

KESÄKURPITSASALAATTI

  • 1 keltainen kesäkurpitsa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa maun mukaan
  • mustapippuria maun mukaan
  • sitruunamelissaa
  • timjamia

Valmistusohje

SIEMENNÄKKÄRI: Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Varmista, että massa on suht napakkaa, mutta kananmuna sitoo kaiken yhteen. Kaada seos uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

TIMJAMIKURPITSAPYREE: Pilko myskikurpitsa kuutioiksi, revi kevyesti timjamin oksat ja aseta kaikki uunipellille. Kaada päälle oliiviöljy sekä suola, ja laita uuniin noin 30-40 minuutiksi siihen asti, kunnes kurpitsat ovat kypsiä ja pinta saanut kauniin värin. Soseuta paahtuneet kurpitsat sauvasekoittimella ja lisää kuohukermaa ja voita, kunnes koostumus on halutunlaista. Mausta suolalla ja mustapippurilla makusi mukaan.

KESÄKURPITSASALAATTI: Pilko kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Pilko yrtit kevyesti. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna maustua hetki

ANNOKSEN PÄÄLLE: 1 kpl appelsiini pilkottuna

Järvikylän sitruunamelissaa

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit