MasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin resepti
MasterChef Suomi -kauden yhdeksännessä jaksossa valmistettiin perinneruokia.
Ainekset
- 2 kpl(150g/per syöjä) Naudan maksaa
- 0,5 dl Ruisjauhoja
- 0,5 dl Vehnäjauhoja
- 1 kpl Kananmuna
- 5 kpl Maa-artisokkaa
- 1 dl Puolukkaa
- 1 pkt Pekonia
- 1 kpl Suolakurkku
- 1 dl Punaviiniä
- 1 kpl Sipuli
- 1 kpl Valkosipulinkynsi
- 1 kpl Porkkana
- 1 dl Kermaa
- 1 tl Agar agar
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje
SAVUSTETTU MAA-ARTISOKKAPYRE: Puolita maa-artisokat ja keitä vedessä kypsäksi. Irrota osasta maa-artisokista kuori koristelua varten. Savusta maa-artisokkia n. 10 minuuttia. Lisää artisokat tehosekoittimeen voin ja kerman kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Laita pursotinpussiin.
PUOLUKKAGEELI: Aja puolukat tehosekoittimessa ja siivilöi sattumat.
Lisää kattilaan tilkka vettä ja kuumenna kiehuvaksi, poraa sauvasekoittimella 1tl agar-jauhetta puolukan sekaan. Siirrä jääkaappiin hyytelöitymään. Kun geeli on asettunut, aja sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi ja laita pursotinpussiin.
PEKONIMURU ja MAA-ARTISOKKASIPSIT: Paista pekonit rapeiksi uunissa ja aja kutterissa muruksi.
Uppopaista maa-artisokan kuoret rapeiksi 180 asteessa.
KERMAINEN PUNAVIINIKASTIKE: Kuullota sipulit ja porkkana pannulla, lisää punaviini ja keitä kasaan. Lisää joukkoon 3dl lihalientä ja keitä puoleen.
Siivilöi kastike ja keitä vielä hetki kasaan, mausta rosmariinin oksalla.
Lisää kerma ja poraa joukkoon ruokalusikallinen voita.
MAKSA: Poista maksaviipaleista kalvot. Riko kananmunan rakenne lautaselle. Sekoita keskenään ruis- ja vehnäjauhot. Kasta maksapihvit munaan molemmin puolin. Kääntele ne sitten jauhoseoksessa.
Paista viipaleita molemmin puolin rasvassa pannulla, miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"