MasterChef: Maksaa ja maa-artisokkaa – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps9_annos_JONI_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännessä jaksossa valmistettiin perinneruokia.

Ainekset

  • 2 kpl(150g/per syöjä) Naudan maksaa
  • 0,5 dl Ruisjauhoja
  • 0,5 dl Vehnäjauhoja
  • 1 kpl Kananmuna
  • 5 kpl Maa-artisokkaa
  • 1 dl Puolukkaa
  • 1 pkt Pekonia
  • 1 kpl Suolakurkku
  • 1 dl Punaviiniä
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 kpl Valkosipulinkynsi
  • 1 kpl Porkkana
  • 1 dl Kermaa
  • 1 tl Agar agar
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

SAVUSTETTU MAA-ARTISOKKAPYRE: Puolita maa-artisokat ja keitä vedessä kypsäksi. Irrota osasta maa-artisokista kuori koristelua varten. Savusta maa-artisokkia n. 10 minuuttia. Lisää artisokat tehosekoittimeen voin ja kerman kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Laita pursotinpussiin.

PUOLUKKAGEELI: Aja puolukat tehosekoittimessa ja siivilöi sattumat.

Lisää kattilaan tilkka vettä ja kuumenna kiehuvaksi, poraa sauvasekoittimella 1tl agar-jauhetta puolukan sekaan. Siirrä jääkaappiin hyytelöitymään. Kun geeli on asettunut, aja sileäksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella sileäksi ja laita pursotinpussiin.

PEKONIMURU ja MAA-ARTISOKKASIPSIT: Paista pekonit rapeiksi uunissa ja aja kutterissa muruksi.

Uppopaista maa-artisokan kuoret rapeiksi 180 asteessa.

KERMAINEN PUNAVIINIKASTIKE: Kuullota sipulit ja porkkana pannulla, lisää punaviini ja keitä kasaan. Lisää joukkoon 3dl lihalientä ja keitä puoleen.

Siivilöi kastike ja keitä vielä hetki kasaan, mausta rosmariinin oksalla.

Lisää kerma ja poraa joukkoon ruokalusikallinen voita.

MAKSA: Poista maksaviipaleista kalvot. Riko kananmunan rakenne lautaselle. Sekoita keskenään ruis- ja vehnäjauhot. Kasta maksapihvit munaan molemmin puolin. Kääntele ne sitten jauhoseoksessa.

Paista viipaleita molemmin puolin rasvassa pannulla, miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta.

Parhaat ruokaohjelmat