KOKONAISET UUNIOMENAT: Kuori omenat ja poraa omenankota pois. Laita omenat uunivuokaan, ripottele sokeri omenoille ja jaa voi paloina omenoiden päälle. Laita vuoka uunin keskitasolle 225 asteeseen noin 15 min.
OMENAKINUSKI: Laita sokeri ja vesi kattiaan, keitä kunnes sokeri on paahtunut. Anna keittyä rauhassa, sekoittamatta, jotta sokeri ei kuohu kattilan reunoille. Keitä kerma kuumaksi, lisää pieneksi kuutioitu omena kerman joukkoon ja keitä hetken. Kaada kuuma kerma paahtuneen sokerin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Varo kattilasta nousevaa kuumaa höyryä.
OMENACRUMBLE: Kuori omena ja kuutioi pieneksi tasakokoiseksi kuutioksi. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, sokeri ja kaneli kulhossa, sulata voi ja kaada sekaan, sekoita, lisää lopuksi kuutioitu omenan puolikas. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle ja laita pelti uuniin 225 asteeseen, noin 10-15 min, kunnes muru on rapeaa ja saanut kauniin värin.
TUOREJUUSTO-MASCARPONEVAAHTO: Laita juustot kulhoon ja pyöräytä vatkaimella notkeammaksi, lisää kerma ja tomusokeri joukkoon, mausta raastetulla kanelitangolla. Laita vaahto pursotuspussiin.
ANNOKSEN KOKOAMINEN: Aseta paistettu omena lautasen keskelle, lisää crumblea toiselle reunalle ja pursota vaahto sen viereen, koristele ohuilla granny smith omena siivuilla ja syötävillä kukilla. Kaada kinuski omenan sisään, juuri ennen tarjoilua.