Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Korealaisia pannukakkuja ja paneroitua valkosipulista tofua, soija-vaahterasiirappikastikkeella, Taijan resepti

Gastronomisen_sinfonian_soolo-31
MTV
Julkaistu 04.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden neljännen jakson resepti.

TOFU

  • 1 maustamaton tofu
  • 2 rk valkosipulijauhetta
  • 2 rkl sipulijauhetta
  • 1 rkl perunajauhoa
  • 1 tl suolaa
  • ½ l öljyä

KASTIKE

  • ½ dl vaahterasiirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl öljyä
  • ½ dl kuutioitua sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä pieneksi pilkottuna
  • 1 porkkana pieneksi pilkottuna
  • 1 rkl ruohosipulia pieneksi pilkottuna
  • 1 chili hienonnettuna

KOREALAISET PANNUKAKUT

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 kevätsipulinvarsi

Valmistusohje

TOFU: Laita tofu prässiin, jotta saat nestettä puristettua pois tofusta. Sekoita sillä aikaa sipulijauhe, valkosipulijauhe, perunajauho ja suola. Kuumenna öljy 180 asteiseksi ja paista tofuja kuumassa öljyssä noin 3 min. Ota tofut ritilälle jäähtymään. Friteeraa tofut uudelleen juuri ennen tarjoilua noin 2 min, jotta ovat kunnolla rapeita.

KASTIKE: Sekoita kaikki nesteet keskenään. Paista pannulla porkkanat ja sipulit, lisää lopuksi valkosipuli. Kaada kastikkeen joukkoon. Pilko päälle vielä ruohosipulia tai kesäsipulia.

KOREALAISET PANNUKAKUT: Laita jauhot kulhoon ja kaada päälle kuuma vesi. Vaivaa taikina ja lisää tarvittaessa jauhoja. Muotoile taikinasta pannukakut ja paista runsaassa öljyssä.

Kokoa annos ja lusikoi kastike annoksen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit