Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Latva-artisokkaa juutalaiseen tapaan ja antipasti, Samun resepti

masterchef suomi jakso 2 samu
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 latva-artisokkaa
  • 1 kerä endiiviä
  • 4 sardellifilettä
  • 1 rkl kaprista
  • 8 oliivia
  • 6 parsatankoa
  • ½ prk ricotta-juustoa
  • ½ dl parmesan-raastetta
  • ½ fenkoli
  • 25 g voita

Valmistusohje

Aseta rasvakeitin 130 asteeseen, renssaa latva-artisokat, poista uloimmat kovat lehdet ja sisustan höttö. Laita jäiseen sitruunaveteen odottamaan.

Keitä suolattua vettä. Kun kiehuu, keitä parsaa kolme minuuttia ja sen jälkeen siirrä kylmään veteen. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, laita artisokat öljyyn, kunnes ovat tikulla kokeillessa pehmeitä, n.15–20 min.

Viipaloi fenkoli paksuhkoiksi viipaleiksi ja paista kuumassa pannussa voin kanssa paistopinta. 

Dippitahna: sekoita juustot keskenään ja lisää hienonnetut sardellit, kaprikset ja oliivit. lisää maun mukaan suolaa, mustapippuria, sitruunamehua ja valkoviinietikkaa.

Kun artisokat ovat pehmeitä, laita talouspaperille jäähtymään ja valuttamaan liiat öljyt pois.

Aseta lautaselle kolme endiivin lehteä ja jokaiseen lehteen suolattu parsan varsi, lehtien keskelle kasa dippikastiketta ja paistettua fenkolia lautasen reunalle.

Artisokan jäähdyttyä uppopaista kolme minuuttia 180 asteessa, lehtien pitäisi avautua ja ruskistua, kolmen minuutin kuluttua laita paperille jäähtymään ja mausta suolalla.

Kokoa annos.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit