MasterChef Suomi: Lempeän tulinen kasvissosekeitto, Iinan resepti

MasterChef23_EPS05_annos_IINA_kuva_juuli_aschan_sveins_5865

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Ainesosat

  • 1 bataatti
  • 1 nauris
  • 1 keltainen ja 1 violetti porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • Hienoa merisuolaa maustamiseen
  • Pippuria maustamiseen
  • Oliiviöljyä
  • 1 punainen chili
  • 1 purjo
  • 1 sitruuna
  • 3 dl kuohukermaa
  • Koristekukkia

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuori ja pilko bataatti, sipuli, nauris, purjon valkoinen osa ja porkkanat, sekä halkaise valkosipuli kuorineen poikittaissuunnassa. Laita kaikki uunipellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä, sekä noin 2 tl suolaa. 

Laita purjon vihreät osat toiselle uunipellille.  Kun uuni on lämmennyt, laita molemmat pellit uuniin. Anna kasvisten paahtua niin, että niihin syntyy paistopinta. Ota purjon vihreät osat pois uunista, kun ne ovat mustia ja hienonna ne pieneksi sauvasekoittimella.

Ota kasvikset pois uunista ja siirrä ne kattilaan kerman kanssa. Pilko joukkoon yksi punainen chili siemenineen. Keitä seosta noin 15 minuuttia ja siirrä se blenderiin. Blendaa seos tasaiseksi ja siirrä se takaisin kattilaan.

Mausta suolalla, pippurilla sekä purista joukkoon noin 1 rkl sitruunamehua. Tarjoile keitto purjotuhkalla ja kukan terälehdillä koristettuna. 

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.