Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuori ja pilko bataatti, sipuli, nauris, purjon valkoinen osa ja porkkanat, sekä halkaise valkosipuli kuorineen poikittaissuunnassa. Laita kaikki uunipellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä, sekä noin 2 tl suolaa.
Laita purjon vihreät osat toiselle uunipellille. Kun uuni on lämmennyt, laita molemmat pellit uuniin. Anna kasvisten paahtua niin, että niihin syntyy paistopinta. Ota purjon vihreät osat pois uunista, kun ne ovat mustia ja hienonna ne pieneksi sauvasekoittimella.
Ota kasvikset pois uunista ja siirrä ne kattilaan kerman kanssa. Pilko joukkoon yksi punainen chili siemenineen. Keitä seosta noin 15 minuuttia ja siirrä se blenderiin. Blendaa seos tasaiseksi ja siirrä se takaisin kattilaan.
Mausta suolalla, pippurilla sekä purista joukkoon noin 1 rkl sitruunamehua. Tarjoile keitto purjotuhkalla ja kukan terälehdillä koristettuna.