MasterChef Suomi: Lempeän tulinen kasvissosekeitto, Iinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.
Ainesosat
- 1 bataatti
- 1 nauris
- 1 keltainen ja 1 violetti porkkana
- 1 sipuli
- 1 valkosipuli
- Hienoa merisuolaa maustamiseen
- Pippuria maustamiseen
- Oliiviöljyä
- 1 punainen chili
- 1 purjo
- 1 sitruuna
- 3 dl kuohukermaa
- Koristekukkia
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuori ja pilko bataatti, sipuli, nauris, purjon valkoinen osa ja porkkanat, sekä halkaise valkosipuli kuorineen poikittaissuunnassa. Laita kaikki uunipellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä, sekä noin 2 tl suolaa.
Laita purjon vihreät osat toiselle uunipellille. Kun uuni on lämmennyt, laita molemmat pellit uuniin. Anna kasvisten paahtua niin, että niihin syntyy paistopinta. Ota purjon vihreät osat pois uunista, kun ne ovat mustia ja hienonna ne pieneksi sauvasekoittimella.
Ota kasvikset pois uunista ja siirrä ne kattilaan kerman kanssa. Pilko joukkoon yksi punainen chili siemenineen. Keitä seosta noin 15 minuuttia ja siirrä se blenderiin. Blendaa seos tasaiseksi ja siirrä se takaisin kattilaan.
Mausta suolalla, pippurilla sekä purista joukkoon noin 1 rkl sitruunamehua. Tarjoile keitto purjotuhkalla ja kukan terälehdillä koristettuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka