Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Lempeän tulinen kasvissosekeitto, Iinan resepti

MasterChef23_EPS05_annos_IINA_kuva_juuli_aschan_sveins_5865
Julkaistu 05.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Ainesosat

  • 1 bataatti
  • 1 nauris
  • 1 keltainen ja 1 violetti porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • Hienoa merisuolaa maustamiseen
  • Pippuria maustamiseen
  • Oliiviöljyä
  • 1 punainen chili
  • 1 purjo
  • 1 sitruuna
  • 3 dl kuohukermaa
  • Koristekukkia

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Kuori ja pilko bataatti, sipuli, nauris, purjon valkoinen osa ja porkkanat, sekä halkaise valkosipuli kuorineen poikittaissuunnassa. Laita kaikki uunipellille ja pirskottele niiden päälle oliiviöljyä, sekä noin 2 tl suolaa. 

Laita purjon vihreät osat toiselle uunipellille.  Kun uuni on lämmennyt, laita molemmat pellit uuniin. Anna kasvisten paahtua niin, että niihin syntyy paistopinta. Ota purjon vihreät osat pois uunista, kun ne ovat mustia ja hienonna ne pieneksi sauvasekoittimella.

Ota kasvikset pois uunista ja siirrä ne kattilaan kerman kanssa. Pilko joukkoon yksi punainen chili siemenineen. Keitä seosta noin 15 minuuttia ja siirrä se blenderiin. Blendaa seos tasaiseksi ja siirrä se takaisin kattilaan.

Mausta suolalla, pippurilla sekä purista joukkoon noin 1 rkl sitruunamehua. Tarjoile keitto purjotuhkalla ja kukan terälehdillä koristettuna. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit