MasterChef: Flank Stake – Jennyn resepti
MasterChef Suomi -sarjan kolmannessa jaksossa valmistettiin liha-annoksia.
Ainekset
- Flank steak
- Kokonainen kynnellinen valkosipuli
- Nippu kevätsipuleita
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 limeä
- 2-3 cm pala parmesaania
- 1/2 punainen chili
- mantelirouhetta 2 rkl
- muutama peruna
- muutamia rucolanlehtiä
- 50 g voita
Valmistusohje
Lämmitä uuni 230c, halkaise perunat pitkittäin, samoin kok. valkosipuli keskeltä puoliksi. sekoita suolaa ja oliiviöljyä pellillä joukkoon ja paahda kunnes perunat on kypsiä.
Blendaa persilja, chili, 1 valkosipulin kynsi, parmesaani, rapsiöljy, mantelirouhe, limen mehu, ripaus suolaa chimichurrimassaksi, mausta vielä hunajalla ja limemehulla sopivaksi
Katkaise kevätsipulien varret, ruskista voi pannulla ja lisää sipulit joukkoon ja paista/freesaa kypsiksi
Hiero lihan pintaan suolaa, paista kuumalla grillillä 1-2min / puoli ja nosta folioon vetäytymään.
Asettele chimichurri lautaselle, lado päälle perunaa, muutama uunista tullut valkosipulin kynsi ja pari kevätsipulia.
Leikkaa liha ja asettele lautaselle, lisää sormisuolaa pinnalle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku